BVNG Groningen

BVNG - Vakgebied Omgeving


Juristen, Vergunningverlener wabo, Beleidsadviseurs RO

Omgeving


BVNG is dé samenwerkingspartner voor de publieke sector als het aankomt op advies, juridische ondersteuning en detachering binnen het vakgebied omgeving. 

Het vakgebied omgeving omvat alles rondom het fysieke domein: van bouwvergunning tot evenementenveiligheid en van bestemmingsplan tot juridische hulp bij bouwprojecten. BVNG voorziet gemeentes van juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij bestemmings- en omgevingsplannen. Een team van ervaren juristen in dienst van BVNG staat klaar om gemeentes bij te staan op dit gebied. Daarnaast levert BVNG advies bij strategische vraagstukken. BVNG voorziet gemeentes daarnaast van gedetacheerd personeel in verschillende functies, bijvoorbeeld als toegangshouder, beleidsadviseur RO of vergunningshouder.

Vakgroep

BVNG zorgt ervoor dat de collega’s altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied door middel van training, scholing en vakgroepen. Ook worden de collega’s voorbereid op de nieuwe Omgevingswet die ingaat in 2019.

Dit geeft collega's de gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen en competenties te verbeteren. Verdieping en verbreding van kennis staan hierin centraal. Ook behandelen de trainers diverse casussen zodat theorie en praktijk dichter tot elkaar komen en collega's een nog beter beeld krijgen van wat er speelt in hun vakgebied. BVNG zorgt ervoor dat de collega's goed zijn voorbereid op de nieuwe omgevingswet die ingaat in 2019.

Detachering Advies

Vakgroepcoördinator Omgeving – Wouter Staal  

Sinds juli 2016 ben ik naast mijn functie als projectadviseur ook vakgroepcoördinator voor de afdeling Ruimte en Juridisch. Ik ben al een lange tijd werkzaam als adviseur voor de lokale overheid. In die tijd heb ik aan zeer veel verschillende en uitlopende projecten en opdrachten gewerkt. Dit is van vergunningverlener, Wabo coördinator tot aan teamleider en afdelingshoofd van de afdeling Ruimte binnen gemeenten. Ook heb ik een lange opdracht uitgevoerd om de afdeling communicatie voor een gemeente op orde te brengen. Dat wil niet zeggen dat ik alles weet natuurlijk! Ik wil graag leren van mijn collega's en ook mijn collega's begeleiden om beter te kunnen worden. 

Daarom vind ik mijn rol als vakgroepcoördinator ook zo interessant. Samen kunnen we het vakgebied Omgeving nog steviger neerzetten. 

Wouter Staal