BVNG Groningen

05 sep

Opleiding jeugd- en gezinsprofessionals


Richtlijn samen met ouders en jeugdigen beslissen over passende hulp

Deze opleiding wordt één keer per jaar aangeboden aan alle SKJ-geregistreerde collega's die vallen onder de kamer Jeugd- en gezinsprofessionals, en is onderdeel van ons SKJ-geaccrediteerde praktijkprogramma. De opleiding bestaat uit 2 workshopdagen en een online leertraject. Door het volgen van de opleiding kunnen 12,5 registerpunten behaald worden.

De richtlijn Samen met ouders en jeugdige beslissen over passende hulp biedt handvatten waarmee de hulpvraag van ouders en jeugdige verhelderd kan en een samenwerkingsrelatie met hen aangegaan kan worden. Ook helpt de richtlijn om zicht te krijgen op de aard en ernst van de problemen, op de factoren die de problemen veroorzaken en/of in stand houden, op krachten en hulpbronnen,
en op de veiligheid van de jeugdige. In de richtlijn staat hoe ouders en jeugdigen geadviseerd kunnen worden over passende hulp. Verder helpt de richtlijn om een hulpverleningsplan op te stellen in dialoog met ouders en jeugdigen en op basis van kennis over ‘wat werkt’. 

Met behulp van opdrachten uit de eigen praktijksituatie wordt geleerd te werken met de richtlijn, zodat er samen met ouders en jeugdige zorgvuldig beslist kan worden welke hulp het beste past bij hun specifieke vraag. Op deze manier krijgen gezinnen tijdig effectieve hulp. 

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer