BVNG Groningen

Burgerparticipatie? Een worsteling die ik nooit zal begrijpen


Een collega van BVNG schrijft regelmatig artikelen over thema's die zijn professionaliteit en zijn werk raken. Ditmaal zijn overdenkingen over burgerparticipatie.

'Bepaalde zaken zal ik nooit begrijpen. Zwarte gaten bijvoorbeeld. Of spiritualiteit volgens de lezing van professor Maas. De worsteling van de overheid met burgerparticipatie: ook zoiets.
 
Toen ik zeven jaar geleden voor de overheid ging werken, was ik nog actief als vrijwilliger voor mijn wijkraad in Tilburg Noord. Ik kende de overheid van de veelal te zwaar opgetuigde overleggen waarbij de gemeente Tilburg weer een of ander plan kwam presenteren. Zoals dat onzalige plan om in het wijkcentrum een ruimte speciaal te bestemmen voor Somalische bezoekers. Ik zou graag zeggen dat het dat soort overleggen waren die mij motiveerde om te solliciteren bij de overheid. In feite was mijn motief velen malen opportunistischer.'

Lees hier verder voor zijn volledige artikel.Overige Advies Items12 mrt

Week van de armoede: workshop 27 maart 'Mama is blut'

In de Week van het Geld organiseren BVNG Advies, Single Supermom en Kadera samen de activiteit ‘Mama is blut’. Dat gebeurt op woensdag 27 maart van 09:00 – 12:00 uur bij Stichting Focus aan de  Zerboltstraat 63 in Zwolle. Hiermee besteden de drie partijen extra aandacht aan de groep vrouwen en alleenstaande moeders.

24 okt

Lezingen Armoede in de kop

De reeks lezingen ‘Armoede in de kop’ heeft hele goede reacties opgeleverd. Crystal Ziel, die de lezingen verzorgde namens BVNG Advies, startte de serie op 9 oktober in Zwolle. Vervolgens deed Crystal ook Leeuwarden en Groningen aan.

11 sep

Congres Sociale Inclusie Madrid, Spanje

Op 20 en 21 September 2018 vindt het congres ‘Developing and implementing the active inclusion approach’ plaats in Madrid. Dit congres is een samenwerking tussen ESF Thematic Network Inclusion en EMIN. BVNG adviseur Crystal Ziel en een collega van de gemeente Zwolle spreken daar tijdens de presentatie van Nederland over sociale inclusie.

15 aug

BVNG Advies organiseert Lezing Armoede in de kop

Een groot aantal huishoudens in Nederland lukt het niet om financieel zelfstandig te zijn of te blijven.

05 jul

Terugblik | Kenniscafé Resultaatgerichte bekostiging in Leeuwarden

Het BVNG Kenniscafé over resultaatgerichte bekostiging heeft in een grote behoefte voorzien.

18 jun

Werkbezoek Minister Hugo de Jonge | 'GezondVeluwe' bij Gemeente Nunspeet

Op maandag 18 juni bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan GezondVeluwe. Een inspirerende netwerkorganisatie waarbij onze collega Esther van Rheenen de afgelopen zeven maanden betrokken was als adviseur vanuit haar opdrachtgever Gemeente Nunspeet.

19 apr

Terugblik | Kenniscafé Jeugd in Zwolle

BVNG Kenniscafé Jeugd voorziet in behoefte. Ook het tweede BVNG Kenniscafé Jeugd heeft een goede opkomst en positieve reacties opgeleverd. Op donderdag 19 april hebben ruim 30 belangstellenden kennis en ervaringen gedeeld in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. 

05 apr

Terugblik | Kenniscafé Jeugd in Hoorn

Afgelopen donderdag organiseerde BVNG een druk bezocht Kenniscafé Jeugd in Grand Café Turf  in Hoorn. 

21 mrt

BVNG partner van DDFK-gemeenten | In projectmatig werken

BVNG gaat de komende maanden de DDFK-gemeenten ondersteunen in de invoering van het projectmatig werken. Afgelopen week is hiervoor door de DDFK-gemeenten de definitieve gunning aan ons bureau afgegeven. 

05 mrt

Kennisartikel Privacy | AVG en het register van verwerkingen

Het instrument waarvan we niet wisten dat we het nodig hebben. Per 25 mei 2018 is onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een verplichting gekomen om een register van verwerkingen bij te houden.

18 jan

Burgerparticipatie? Een worsteling die ik nooit zal begrijpen

Onze collega Roel van Rijswijk schrijft regelmatig artikelen over thema's die zijn professionaliteit en werk raken. Ditmaal zijn overdenkingen over burgerparticipatie. 

19 sep

Verbeteren van de samenwerking om mensen met een psychische aandoening beter naar werk te begeleiden

Hoe kunnen mensen met een psychische aandoening beter naar werk worden begeleid? 

14 sep

Sociale (Wijk)Teams: Hoe kan het (nog) beter?

Voor de transities in het sociale domein hebben veel gemeenten gekozen voor Sociale (Wijk) Teams.

03 aug

Samenwerking Gemeenten en Veilig Thuis

Partnerschap in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. 

21 jul

Gemeente Wierden vraagt hulp van BVNG Advies

De gemeente Wierden heeft BVNG Advies gevraagd samenhang aan te brengen in het beleid van de gemeente.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer