BVNG Groningen

Week van de armoede: workshop 27 maart 'Mama is blut'


In de Week van het Geld organiseren BVNG Advies, Single Supermom en Kadera samen de activiteit ‘Mama is blut’. Dat gebeurt op woensdag 27 maart van 09:00 – 12:00 uur bij Stichting Focus aan de  Zerboltstraat 63 in Zwolle. Hiermee besteden de drie partijen extra aandacht aan de groep vrouwen en alleenstaande moeders.

‘Mama is blut’ is een activiteit gericht op informatie, inspiratie en verbinding. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijven en vrouwen zelf zijn van harte welkom tijdens deze interactieve bijeenkomst, waarbij BVNG Advies, Single Supermom en Kadera workshops geven over geld, leefgebieden en stress bij armoede. 

BVNG Advies, Single Supermom en Kadera vinden het belangrijk aandacht te hebben voor de moeilijke financiële situatie waarin sommige mensen zitten. ,,Het is helaas niet zo dat anno 2019 alles goed is geregeld voor bepaalde vrouwen en alleenstaande moeders. Daarmee vormen zij helaas nog steeds een kwetsbare doelgroep.”, geeft Crystal Ziel aan. Zij ontwikkelde een re-integratie traject ter bevordering van de economische zelfredzaamheid van vrouwen. 

Namens BVNG Advies (een adviesbureau voor gemeenten en maatschappelijke organisaties) ondersteunt zij, als armoedespecialist, gemeenten en maatschappelijke organisaties bij de aansluiting van dienstverlening bij mensen die in armoede leven, door het geven van advies, trainingen en lezingen.

Net als BVNG Advies hebben ook Single Supermom en Kadera oog voor de genoemde doelgroep. Single Supermom zet zich in voor de alleenstaande vrouw en helpt haar met een eigen methodiek haar dromen te verwezenlijken. Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. Dit doet zij door vrouwen (en mannen) en hun kinderen op te vangen en begeleiding bij mensen thuis te bieden. Ook verzorgt Kadera voorlichting en trainingen.

De toegang voor ‘Mama is blut’ is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig, in verband met de versnaperingen en dergelijke. Opgave kan per mail bij Crystal Ziel van BVNG Advies via crystal.ziel@bvng.nl Overige Advies Items12 mrt

Week van de armoede: workshop 27 maart 'Mama is blut'

In de Week van het Geld organiseren BVNG Advies, Single Supermom en Kadera samen de activiteit ‘Mama is blut’. Dat gebeurt op woensdag 27 maart van 09:00 – 12:00 uur bij Stichting Focus aan de  Zerboltstraat 63 in Zwolle. Hiermee besteden de drie partijen extra aandacht aan de groep vrouwen en alleenstaande moeders.

24 okt

Lezingen Armoede in de kop

De reeks lezingen ‘Armoede in de kop’ heeft hele goede reacties opgeleverd. Crystal Ziel, die de lezingen verzorgde namens BVNG Advies, startte de serie op 9 oktober in Zwolle. Vervolgens deed Crystal ook Leeuwarden en Groningen aan.

11 sep

Congres Sociale Inclusie Madrid, Spanje

Op 20 en 21 September 2018 vindt het congres ‘Developing and implementing the active inclusion approach’ plaats in Madrid. Dit congres is een samenwerking tussen ESF Thematic Network Inclusion en EMIN. BVNG adviseur Crystal Ziel en een collega van de gemeente Zwolle spreken daar tijdens de presentatie van Nederland over sociale inclusie.

15 aug

BVNG Advies organiseert Lezing Armoede in de kop

Een groot aantal huishoudens in Nederland lukt het niet om financieel zelfstandig te zijn of te blijven.

05 jul

Terugblik | Kenniscafé Resultaatgerichte bekostiging in Leeuwarden

Het BVNG Kenniscafé over resultaatgerichte bekostiging heeft in een grote behoefte voorzien.

18 jun

Werkbezoek Minister Hugo de Jonge | 'GezondVeluwe' bij Gemeente Nunspeet

Op maandag 18 juni bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan GezondVeluwe. Een inspirerende netwerkorganisatie waarbij onze collega Esther van Rheenen de afgelopen zeven maanden betrokken was als adviseur vanuit haar opdrachtgever Gemeente Nunspeet.

19 apr

Terugblik | Kenniscafé Jeugd in Zwolle

BVNG Kenniscafé Jeugd voorziet in behoefte. Ook het tweede BVNG Kenniscafé Jeugd heeft een goede opkomst en positieve reacties opgeleverd. Op donderdag 19 april hebben ruim 30 belangstellenden kennis en ervaringen gedeeld in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. 

05 apr

Terugblik | Kenniscafé Jeugd in Hoorn

Afgelopen donderdag organiseerde BVNG een druk bezocht Kenniscafé Jeugd in Grand Café Turf  in Hoorn. 

21 mrt

BVNG partner van DDFK-gemeenten | In projectmatig werken

BVNG gaat de komende maanden de DDFK-gemeenten ondersteunen in de invoering van het projectmatig werken. Afgelopen week is hiervoor door de DDFK-gemeenten de definitieve gunning aan ons bureau afgegeven. 

05 mrt

Kennisartikel Privacy | AVG en het register van verwerkingen

Het instrument waarvan we niet wisten dat we het nodig hebben. Per 25 mei 2018 is onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een verplichting gekomen om een register van verwerkingen bij te houden.

18 jan

Burgerparticipatie? Een worsteling die ik nooit zal begrijpen

Onze collega Roel van Rijswijk schrijft regelmatig artikelen over thema's die zijn professionaliteit en werk raken. Ditmaal zijn overdenkingen over burgerparticipatie. 

19 sep

Verbeteren van de samenwerking om mensen met een psychische aandoening beter naar werk te begeleiden

Hoe kunnen mensen met een psychische aandoening beter naar werk worden begeleid? 

14 sep

Sociale (Wijk)Teams: Hoe kan het (nog) beter?

Voor de transities in het sociale domein hebben veel gemeenten gekozen voor Sociale (Wijk) Teams.

03 aug

Samenwerking Gemeenten en Veilig Thuis

Partnerschap in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. 

21 jul

Gemeente Wierden vraagt hulp van BVNG Advies

De gemeente Wierden heeft BVNG Advies gevraagd samenhang aan te brengen in het beleid van de gemeente.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer