BVNG Groningen

Collega aan het woord | Van het ziekenhuis, via de ouderenzorg naar de GGZ


Shawny is sinds december 2019 bij ons in dienst. Per 1 juli gaat zij ons team helaas verlaten omdat zij na een opdracht bij GGZ Friesland, hier vast in dienst zal treden als Verpleegkundige. Shawny is bij BVNG binnengekomen nadat ze recent haar diploma als Verpleegkundige had behaald. Haar ervaring lag met name binnen het ziekenhuis en de revalidatiezorg. Haar voorkeur en affiniteit binnen de zorg lag dan ook op het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Wellicht zou ze gaan doorstuderen, maar destijds was zij met name benieuwd naar verschillende facetten in de zorg en wilde hier graag ervaring in op doen. Ze gaf aan ook graag eens een kijkje te nemen binnen de GGZ. Wij vroegen Shawny naar haar ervaringen bij BVNG Zorg en haar nieuwe baan bij GGZ Friesland.

 

Wat sprak je zo aan, aan de GGZ?

De GGZ was nog redelijk nieuw voor mij, maar ik was er altijd al nieuwsgierig naar. De ziektebeelden binnen de GGZ zijn niet tastbaar, zoals bijvoorbeeld een gebroken been. Dit vind ik erg interessant.

Wat waren je verwachtingen en hoe was dit toen je daadwerkelijk aan de slag ging?

Eigenlijk stapte ik er erg blanco en open in. Toen ik binnen de GGZ aan het werk ging, was ik positief verrast. Elke dag is anders en ik leer elke dag. Daarnaast is het team waarin ik werk erg leuk.

Shawny is nu al een tijd werkzaam binnen GGZ Friesland, eerst op diverse afdelingen en sinds februari op de Flinter (De Flinter is een acute gesloten opnamekliniek voor mensen met ernstige psychiatrische klachten in acute nood.)

Hoe heb je de keuze gemaakt dat deze locatie/afdeling het beste bij jou past om een hier vast in dienst te treden? 

Ik houd van uitdaging in mijn werk. Dit heb ik binnen de GGZ gevonden. Geen dag is hetzelfde en dat maakt ook dat iedere dag weer uitdagend is. Daarnaast heb ik veel positieve feedback ontvangen van mijn collega's. Hierdoor kreeg ik veel vertrouwen en ben ik gaan inzien dat dit werk bij mij past. 

Wij wensen Shawny ontzettend veel succes en plezier toe en zijn blij dat we een steentje hebben bijgedragen aan haar zoektocht binnen de diversiteit van de zorg als Verpleegkundige.Overige Zorg ItemsBVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer