BVNG Groningen

Eerste Noord Nederland Symposium Evenementenveiligheid is een feit


Vanuit de nieuwe Vakgroep APV & Bijzondere Wetgeving organiseerde BVNG de eerste editie van deze bijeenkomst voor overheidsprofessionals op het gebied van evenementenvergunningen en -beleid. Een 70 tal medewerkers van gemeenten, veiligheidsregio's, politieteams en brandweer en ook BVNG collega's, vulden de tribune van het Vestzaktheater in De Meenthe te Steenwijk. 

Giovanni Hainje (manager domein Omgeving) opende het symposium, waarna Peter Pulles Vrijlandt (vakgroepcoordinator) een parallel schetste tussen veiligheid bij vliegen/luchtvaart en bij evenementen. Via de veiligheidsinstructie die het cabinepersoneel van een vliegtuig voor de start laat zien, legde hij de link naar een presentje dat de aanwezigen bij binnenkomst onder hun stoel aantroffen: geen reddingsvest deze keer maar een signaal-geel veiligheidsrugzakje. In het rugzakje zaten natuurlijk wat BVNG-'goodies'.

We hadden gerenommeerde sprekers bereid gevonden een voordracht te houden: 
Professor dr. Ira Helsloot, hoogleraar besturen van veiligheid aan de Radboud Universiteit trapte af. Deze landelijk bekende hoogleraar besturen van veiligheid, boeide het publiek met prikkelende feiten die tot nadenken en relativeren over evenementenveiligheid aanzetten, bijv: "Hoe meer veiligheid je creeert, hoe onveiliger men zich gedraagt".Overige Omgeving ItemsBVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer