BVNG Groningen

BVNG - Bureau Voor Noordelijke Gemeenten

Kenniscafé Jeugd


BVNG Kenniscafé Jeugd voorziet in behoefteOok het tweede BVNG Kenniscafé Jeugd heeft een goede opkomst en positieve reacties opgeleverd. Op donderdag 19 april hebben ruim 30 belangstellenden kennis en ervaringen gedeeld in De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. 

De belangstellenden waren afkomstig uit zowel gemeenten (Losser, Nunspeet, Kampen, Dronten, Steenwijkerland, Olst-Wijhe, Winterswijk, Aa en Hunze, Hoogeveen en Tytjerksteradiel) als andere organisaties (zoals het LUMC, Abinter en PJG, een hulpverleningsorganisatie voor 20 voornamelijk Gelderse gemeenten).

Niemand minder dan Martin Sitalsing verleende zijn medewerking aan de bijeenkomst, net zoals dat op 5 april het geval was tijdens het BVNG Kenniscafé in Hoorn. De huidige bestuursvoorzitter van Lentis en FPS Dr. S. van Mesdag en voormalig politiechef hield een prikkelende presentatie, wat een levendige discussie tot gevolg had.

In twee workshops werd dieper ingegaan op twee thema’s. Erica van Prehn, Janneke de Lang en Marije Braam gingen in hun interactieve workshop in op samenwerking tussen Veilig Thuis en gemeenten. Alrik Aalbers deelde in de andere workshop de opgedane ervaringen in de gemeente Leeuwarden over de soepele overgang van 18- naar 18+ en gaf hierbij tips en adviezen.

De beide workshops werden plenair teruggekoppeld, waarna nog een aantal ervaringen werd uitgewisseld. Tijdens de afsluitende netwerkborrel was te zien en horen dat het BVNG Kenniscafé in een behoefte heeft voorzien. Ook meer weten over kennisdeling en/of de adviezen van BVNG: neem gerust contact met ons op!

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer