BVNG Groningen

Terugblik | Vakgroep Wmo najaar 2018


Op maandag 15 oktober hebben we een mooie vakgroep Wmo gehad. Deze was voor het eerst regionaal en georganiseerd bij hotel Van der Valk in Hoogkerk. Van te voren werd ons al verteld dat het een creatieve lezing zou worden. Bij binnenkomst lagen er al allerlei attributen voor ons klaar, zoals tijdschriften, gekleurde stiften, post-its en meer. We werden allemaal erg nieuwsgierig over de plannen voor de avond. De lezing ging over Out of the Box kunnen denken. Dit kan goed van pas komen als je een lastige casus tegenkomt in je werk.

We begonnen met het nadenken over een ‘probleem’. We werkten in 3 groepen en bij elke groep werd er 1 ‘probleem’ uitgekozen om deze als casus te behandelen. Hierin werden we heel erg uitgedaagd om ze gek mogelijk te denken en alle kanten op te gaan. Iets wat onwennig begon iedereen, maar al snel kwamen de gekste ideeën op allerlei gekleurde post-its voorbij. Vanuit hier gingen we deze filteren om te kijken wat het beste bij een oplossing voor ‘het probleem’ paste.

Na een lekker hapje te hebben gegeten, gingen we weer verder met het laatste gedeelte. Hierin gingen we de ideeën uitwerken door ze concreet te maken en gingen we deze presenteren doormiddel van een moodboard. Er werd flink geknipt en geplakt en iedereen was fanatiek bezig. Uiteindelijk hadden we drie hele mooie en creatieve moodboards met uitgewerkte ideeën die aan elkaar werden gepresenteerd. Ontzettend leuk om te zien!

Zo kwam de avond weer ten einde en kon iedereen naar huis met een mooi handvat om in de toekomst lastige casussen aan te kunnen pakken.Overige Wmo ItemsBVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer