BVNG Groningen

Terugblik Vakgroep Partcipatie Mobility Mentoring


Gisteren verzamelde een grote groep collega's zich in de Buiten Sociëteit in Zwolle om weer nieuwe informatie tot zich te nemen. Tamara Madern was uitgenodigd om een lezing te geven over Mobility Mentoring. Vol enthousiasme vertelt Tamara over haar ervaring in de schuldhulpverlening, over actuele cijfers en statistieken en hoe het komt dan mensen die problematische schulden hebben hier moeilijk uit komen.

Wanneer heb je nou problematische schulden? Een vraag die onbeantwoord lijkt te blijven, want dit is niet in cijfers uit te drukken. Tamara vertelt enthousiast verder en neemt ons mee in het verhaal van hoe het komt dat mensen met schulden zo veel stress hebben en wat voor een gevolgen dit op hun gedrag heeft. Een, op zijn zachtst gezegd, interessant verhaal om te horen. In de zaal knikken veel hoofden begripvol en hoor je af en toe zachtjes een bevestigende “ja”.

Na de lezing is het tijd voor het interactieve gedeelte. Er worden vijf sheets met verschillende onderwerpen uitgedeeld in de zaal. Het is de bedoeling dat iedereen zich onderverdeelt in vijf groepen en bij mensen komt die je nog niet kent. Elke groep komt langs een sheet waarop diverse onderwerpen vermeld zijn, om hier hun input en ideeën op te delen. Er wordt veel overlegd en gediscussieerd. Je merkt dat iedereen heerlijk aan het sparren is met hun collega’s. Dit is waar het natuurlijk allemaal om draait. Want hoe doen ze het eigenlijk bij anderen gemeenten? En als je bij een collega afkijkt, wat zou je dan precies net zo doen als hij? Of juist net iets anders. Zo is iedereen (onbewust) bezig met het beter maken van elkaar.

De middag komt al snel tot een einde en het is tijd voor een lekker hapje na. In het restaurant van de Buiten Sociëteit staat een lekker en uitgebreid broodjesbuffet klaar voor iedereen. Iedereen geniet, onder het genot van hun broodje, na van de lezing en overlegt nog even wat met elkaar. Zo gaat iedereen weer met een mooi rugzakje, vol met informatie, richting huis. Overige Participatie ItemsBVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer