BVNG Groningen

BVNG - Bureau Voor Noordelijke Gemeenten

Terugblik vakgroepbijeenkomst Zorg


In samenwerking met UMCG ambulancezorg hebben we opnieuw een succesvolle vakgroepbijeenkomst Zorg kunnen neerzetten. Ontzettend leuk om te zien dat de vestigingen Groningen, Zwolle en Leeuwarden vertegenwoordigd worden en dat de groep daarmee steeds groter wordt.
 
De training bestond uit de onderdelen medicatieveiligheid en wondzorg. Corine trapte af met een Kahoot quiz om onze kennis van medicatieveiligheid te testen. Esther, die onlangs een geneesmiddelendistributieprotocol heeft opgesteld bij De Noorderbrug, bracht het er het beste van af. Zij mocht een prijsje in ontvangst nemen, net als Lisa en Kirsten die respectievelijk tweede en derde werden. Na de quiz werden we meegenomen in belangrijke principes rondom medicatieveiligheid en werd er casuïstiek besproken. Meer informatie over dit thema vind je op Zorg Voor Beter.

Tijdens het diner werd uitgebreid kennis gemaakt en bijgepraat, waarna Anetta verder ging met het thema wondzorg. Tot vermaak van onze zorgcollega’s lag dat niet bij alle interne collega’s even lekker op de maag. Anetta was voor velen al een bekend gezicht omdat zij als trainer ook bij de vorige vakgroep (BLS & AED) betrokken was. Zij wist de groep gemakkelijk uit een after diner dip te houden en nam op een interactieve manier de theorie met ons door. Daarna werden we opgedeeld in groepjes die allemaal een behandelplan bedachten voor de wond die zij als casus kregen. Vaak blijkt het lastig om in te schatten hoe groot een wond is, maar André wist nog een goede tip met de groep te delen, waarvoor dank!
 
Afsluitend hebben we met z’n allen nog een drankje gedronken. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst op 4 juli a.s., meer informatie hierover ontvangen jullie binnenkort.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer