BVNG Groningen

Week van de armoede: workshop 27 maart 'Mama is blut'


In de Week van het Geld organiseren BVNG Advies, Single Supermom en Kadera samen de activiteit ‘Mama is blut’. Dat gebeurt op woensdag 27 maart van 09:00 – 12:00 uur bij Stichting Focus aan de  Zerboltstraat 63 in Zwolle. Hiermee besteden de drie partijen extra aandacht aan de groep vrouwen en alleenstaande moeders.

‘Mama is blut’ is een activiteit gericht op informatie, inspiratie en verbinding. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijven en vrouwen zelf zijn van harte welkom tijdens deze interactieve bijeenkomst, waarbij BVNG Advies, Single Supermom en Kadera workshops geven over geld, leefgebieden en stress bij armoede. 

BVNG Advies, Single Supermom en Kadera vinden het belangrijk aandacht te hebben voor de moeilijke financiële situatie waarin sommige mensen zitten. ,,Het is helaas niet zo dat anno 2019 alles goed is geregeld voor bepaalde vrouwen en alleenstaande moeders. Daarmee vormen zij helaas nog steeds een kwetsbare doelgroep.”, geeft Crystal Ziel aan. Zij ontwikkelde een re-integratie traject ter bevordering van de economische zelfredzaamheid van vrouwen. 

Namens BVNG Advies (een adviesbureau voor gemeenten en maatschappelijke organisaties) ondersteunt zij, als armoedespecialist, gemeenten en maatschappelijke organisaties bij de aansluiting van dienstverlening bij mensen die in armoede leven, door het geven van advies, trainingen en lezingen.

Net als BVNG Advies hebben ook Single Supermom en Kadera oog voor de genoemde doelgroep. Single Supermom zet zich in voor de alleenstaande vrouw en helpt haar met een eigen methodiek haar dromen te verwezenlijken. Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. Dit doet zij door vrouwen (en mannen) en hun kinderen op te vangen en begeleiding bij mensen thuis te bieden. Ook verzorgt Kadera voorlichting en trainingen.

De toegang voor ‘Mama is blut’ is gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig, in verband met de versnaperingen en dergelijke. Opgave kan per mail bij Crystal Ziel van BVNG Advies via crystal.ziel@bvng.nl Overige Advies ItemsBVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer