BVNG Groningen

Kenniscafe Sociaal Ondernemen


Kenniscafé over Sociaal Ondernemen! Sociaal Ondernemers kunnen bijdragen aan opgaven uit uw gemeente. Maar hoe stimuleer je nou het ontstaan van Sociaal Ondernemingen en hoe bied je ruimte aan dit soort organisaties? BVNG heeft hier eens goed over nagedacht en hiervoor verschillende producten ontwikkeld! Benieuwd? Kom dan dinsdag 5 november vanaf 15.00 uur bij Telesuper in Almere.

DE KANSRIJKE SAMENWERKING TUSSEN GEMEENTEN EN SOCIALE ONDERNEMINGEN

Sociale ondernemingen pakken een maatschappelijk thema aan op een ondernemende manier, inclusief verdienmodel. Ze streven dus zowel een maatschappelijk als een financieel doel na.
De maatschappelijke doelen die sociale ondernemingen nastreven, komen vaak overeen met de doelstellingen van gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan doelen op het gebied van participatie of eenzaamheid. Voor gemeenten is het dus interessant om sociaal ondernemerschap te stimuleren en de samenwerking op te zoeken met sociale ondernemingen. Hoe gemeenten dat kunnen doen? Daar gaan we tijdens het Kenniscafé op in!

PROGRAMMA
15.00 Inloop met koffie/thee
15.15 Welkom en toelichting thema Sociaal Ondernemen door BVNG. 
15.40 Telesuper aan het woord: In gesprek met Johan en Marco, oprichters Telesuper. En met Vincent en Wouter, jobcoach en werknemer
16.10 Afsluiting plenaire gedeelte door BVNG
16.15 Rondleiding door Telesuper
17.00 Netwerkborrel
18.00 Einde
 
Geintereseerd? Meld u dan nu aan voor 28 oktober via welkom@bvng.nl 
Wij hopen u te mogen verwelkomen op dinsdag 5 november vanaf 15.00 uur bij Telesuper in Almere. 

Met vriendelijke groet, 

Bregje van der Heide en Nienke van der Werf
BVNG 


Overige news Items21 feb

Formatief evalueren

Donderdag 13 februari vond in de Havixhorst te Schiphorst de vakgroep Onderwijs plaats. Het onderwerp van deze avond was Formatief Evalueren. Leerplanontwikkelaar van SLO, Bas Trimbos, heeft ons deze avond erg mooie inzichten en handvatten gegeven om hiermee aan de slag te gaan.  

10 okt

BVNG 10 jaar festival aftermovie

Met een grote glimlach kijken wij terug op ons BVNG Festival, ter ere van het tienjarig jubileum. Een stralende avond, een mooie club mensen, goede muziek en lekker eten. Op naar de volgende tien jaar! Bekijk hier de aftermovie:

07 okt

Kenniscafe Sociaal Ondernemen

Kenniscafé over Sociaal Ondernemen! Sociaal Ondernemers kunnen bijdragen aan opgaven uit uw gemeente. Maar hoe stimuleer je nou het ontstaan van Sociaal Ondernemingen en hoe bied je ruimte aan dit soort organisaties? BVNG heeft hier eens goed over nagedacht en hiervoor verschillende producten ontwikkeld! Benieuwd? Kom dan dinsdag 5 november vanaf 15.00 uur bij Telesuper in Almere.

08 jul

Feestelijk moment, Jasper 5 jaar in dienst!

Afgelopen vrijdag 5 juli vierden we dat onze collega Jasper van der Heijden 5 jaar in dienst is. Jasper is in de zomer van 2014 begonnen als Adviseur op de vestiging in Groningen (destijds de enige vestiging van BVNG), om vervolgens een half jaar later als Vestigingsmanager aan de slag te gaan voor de toen nog spiksplinternieuwe vestiging in Leeuwarden, die hij mede opzette. Jasper wist de vestiging in Leeuwarden te laten groeien tot een succesvolle vestiging met een vaste basis. Na twe

12 jun

Kenniscafe rondom Sociaal Ondernemen is verzet!

Het kenniscafé rondom Sociaal Ondernemen dat volgende week dinsdagmiddag 18 juni plaats zou vinden wordt verschoven naar dinsdagmiddag 1 oktober.

28 mei

BVNG Advies springt in op Sociaal Ondernemen binnen gemeenten

Sociaal Ondernemers kunnen bijdragen aan opgaven uit uw gemeente. Maar hoe stimuleer je nou het ontstaan van Sociaal Ondernemingen en hoe bied je ruimte aan dit soort organisaties? BVNG heeft hier eens goed over nagedacht en hiervoor verschillende producten ontwikkeld! 

09 mei

Vakgroep APV en Bijzondere wetgeving

Op dinsdag 7 mei, op een prachtige locatie in Zuidoost Beemster, nam Rik Bekking ons mee in de wereld van verschillende werkstijlen. Inmiddels is Rik een bekend gezicht voor onze vakgroep, dit was namelijk de vierde keer dat Rik voor de groep stond.

09 mei

Vakgroep Participatie

Op de Dag van de Arbeid zijn we door vakvrouw Tinneke Herfkens bijgepraat over de actuele ontwikkelingen op ons vakgebied.

Dat gebeurde op een prachtige locatie in het Friese watersportdorp Eernewoude. In het middaggedeelte heeft Tinneke ons bijgepraat over de aanstaande ontwikkelingen:

27 nov

Vakgroep APV donderdag 29 november a.s.

Donderdag a.s. vindt alweer de laatste vakgroep bijeenkomst van APV en Bijzondere wetgeving van dit jaar plaats. De vakgroep vindt plaats op een fraaie locatie in Groningen en in het programma zal o.a. aandacht zijn voor de visie en doorontwikkeling van de vakgroep en zal Rik Bekking een workshop verzorgen over persoonlijke effectiviteit en professionele communicatie.  

17 okt

Terugblik | Vakgroep APV & Bijzondere wetgeving najaar 2018

Afgelopen woensdag was de tweede bijeenkomst van de Vakgroep APV en bijzondere wetten. Het thema van de bijeenkomst was deze keer “YOU Got Talent” wat zich vertaalde naar een interactieve workshop waarbij het maken van afspraken, het ‘contracteren’, centraal stond.

14 okt

BVNG achter de schermen bij de 4Mijl

Zondag 14 oktober 2018 is de 32e editie van de 4 Mijl verlopen. In de nieuwsbrief van week 42 lazen we dat tien van onze sportieve collega’s zich tijdens deze editie flink in het zweet hebben gewerkt.

05 okt

Op de dag van de leraar heeft BVNG onderwijs nieuws!

BVNG is inmiddels een begrip binnen de lokale overheid. Zowel binnen de uitvoering als op strategische niveau zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen gemeenten en provincies.

18 sep

Mooie referentie Haalbaarheidsonderzoek 'De Kruidhof als maatschappelijke onderneming'

Het is in alle opzichten een bijzondere opdracht geweest: BVNG Advies heeft zich intensief beziggehouden met een Botanische Tuin! Het gaat om De Kruidhof in Buitenpost (gemeente Achtkarspelen), ook wel bekend als de Hortus van Fryslân.

12 jun

Terugblik | Vakgroep APV & Bijzondere wetgeving

Projectadviseurs, adviseurs, recruiters en managers met een rol, taak, functie die linkt aan de wondere wereld van drank, drugs, seks, gokken en feesten, kwamen op 12 juni bij elkaar voor de Kick-Off van de nieuwe Vakgroep APV & Bijzondere Wetgeving (Domein Omgeving).

15 dec

SKJ | Training Beroepscode - ethiek en tuchtrecht

In het najaar van 2017 en in de eerste maanden van 2018 volgen onze jeugdspecialisten de training Beroepscode, ethiek- en tuchtrecht. 

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer