BVNG Groningen

Vakgebied Omgeving | Brainstormsessie


Afgelopen donderdag organiseerde BVNG voor het vakgebied Omgeving een brainstormborrel. Aanwezig waren een aantal professionals uit het werkveld en verschillende recruiters en adviseurs. De brainstormborrel had onder andere als doel een betere zichtbaarheid creëren daarnaast streeft BVNG naar een groter netwerk binnen het vakgebied Omgeving. Hierbij werden collega's uit het werkveld betrokken, omdat zij vanuit hun perspectief vernieuwende ideeën kunnen aandragen.

Tijdens deze gezellige en gemoedelijke borrel werden ontzettend leuke ideeën aangedragen, ook gaf het inzicht in hoe collega´s het ervaren om bij BVNG te werken. Op korte termijn gaan we aan de slag met deze waardevolle input. De eerste stap zal zijn om er een aantal ideeën uit halen, deze SMART te maken en verder te ontwikkelen. To be continued! Overige Omgeving Items28 nov

Vakgroepbijeenkomst Fysieke Leefomgeving

De vakgroepbijeenkomst van Fysieke Leefomgeving stond in het teken van "Samen vooruit", niet geheel toevallig de slogan die in het nieuwe bedrijfslogo is opgenomen. Het strategisch team vertelde over de laatste ontwikkelingen binnen BVNG en vooral ook over de kansen die het iedereen geeft. Daarin speelt persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol.

17 apr

De omgevingswet bij Gemeente Súdwest Fryslân | Foekje Ankersmit

2021. Het lijkt nog ver weg, maar het is nog maar 1 jaar en 9 maanden! Op 1 januari 2021 is het zo ver, dan treedt de Omgevingswet in werking. 

10 apr

Eerste Noord Nederland Symposium Evenementenveiligheid is een feit

Vanuit de nieuwe Vakgroep APV & Bijzondere Wetgeving organiseerde BVNG de eerste editie van deze bijeenkomst voor overheidsprofessionals op het gebied van evenementenvergunningen en -beleid. 

20 mrt

De nieuwe omgevingswet: Geef geen mening...

De Omgevingswet die in 2021 van kracht wordt, bundelt de regels over de fysieke leefomgeving in één wet. Veel gemeenten in ons land zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de lokale invoering van die Omgevingswet. 

08 mrt

De nieuwe Omgevingswet: Val eens uit je rol...

De Omgevingswet die in 2021 van kracht wordt, bundelt de regels over de fysieke leefomgeving in één wet. Veel gemeenten in ons land zijn gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de lokale invoering van die Omgevingswet.

14 sep

Vakgebied Omgeving | Brainstormsessie

Afgelopen donderdag organiseerde BVNG voor het vakgebied Omgeving een brainstormborrel.

27 jul

Begrip voor uitstel invoering Omgevingswet

Lokale overheden hebben begrip voor het uitstel van de Omgevingswet. VNG, Unie van Waterschappen en IPO zeggen wel te hopen dat ‘de energie niet uit het veranderingsproces zal weglopen’.

19 jul

Duurzaamheid in de Omgevingswet

De AMvB’s bij de Omgevingswet bieden diverse aanknopingspunten voor gemeenten om duurzaamheid vorm te geven in visie en beleid.

30 jun

Speel het bordspel Omgevingswet

Hoe ziet de organisatie eruit in het invoeringsjaar van de Omgevingswet? En hoe in de vijf jaren daarna? 

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer