BVNG Groningen

Eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs


Donderdag 26 september vond de eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs plaats. Na een heerlijke avondmaaltijd lieten we ons inspireren door onze collega Els Hardlooper (Eranthe – coaching en training), die ons middels een workshop liet ervaren hoe het is om als groep te werken aan positieve groepsvorming. ‘Docent’ Els liet ons verschillende opdrachten uitvoeren, waaronder het vertellen van een leugen en twee waarheden aan onze ‘medeleerlingen’. Zij moesten bepalen wat zij als leugen of feit zagen. Het belangrijkste doel: contact maken.

 Het maken van contact was het hoofddoel van deze avond. Zoals leerlingen in nieuwe situaties contact maken met elkaar en elkaar leren kennen, zo deden wij dat deze avond ook. De Onderwijsgroep van BVNG groeit hard en juist daarom is het erg leuk om in contact met elkaar te komen. Het praten met enthousiaste collega’s levert interessante en inspirerende gesprekken op.

 Alle oefeningen, waaronder een oefening met wc-papier (per velletje iets over jezelf vertellen) en een wapenschild (op zoek naar overeenkomsten tussen mensen), waren tweeledig: enerzijds waren het voorbeelden van activiteiten die wij als docent in de klas in kunnen zetten, anderzijds hebben wij de activiteiten ervaren, waardoor we weten wat wel en niet veilig kan voelen voor een leerling.

 Het mooiste aan de informatie die we hebben gekregen, is dat het eenvoudig toe te passen is bij alle vakken en in elke les. De oefeningen zijn kort en simpel, ze zorgen voor contact met veel mensen in korte tijd en juist daarom kunnen ze een groot, positief effect hebben op het klimaat in een klas. Kortom, een gezellige avond en een leuke, praktische workshop met veel nuttige handvatten.Overige Onderwijs Items16 dec

Vakgroep Onderwijs

Donderdag 21 november vond in de Havixhorst te Schiphorst de vakgroep Onderwijs plaats. Het onderwerp van deze avond was Digitale geletterdheid. Henk Orsel heeft ons meegenomen in de trends en ontwikkelingen van het hedendaagse en toekomstige onderwijs.

04 dec

Het Schoolvak Nederlands – de 33ste jaarlijkse conferentie

Op 22 en 23 november vond de 33ste conferentie van Het Schoolvak Nederlands (HSN) plaats in Zwolle. Voor de collega’s Nederlands en belangstellenden van BVNG een goede reden om onze zaterdag door te brengen in het gebouw van Windesheim.

02 okt

Eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs

Donderdag 26 september vond de eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs plaats. Na een heerlijke avondmaaltijd lieten we ons inspireren door onze collega Els Hardlooper (Eranthe – coaching en training), die ons middels een workshop liet ervaren hoe het is om als groep te werken aan positieve groepsvorming.

21 aug

Allereerste vakgroep voor domein Onderwijs

Het vakgebied Onderwijs dat Jasper van der Heijden, Ivan Velds en Jeroen Stoffels met verve op de BVNG kaart zetten, organiseert haar eerste vakgroep bijeenkomst op donderdag 26 september a.s.

01 mei

Bijeenkomst Onderwijs

Wanneer je als detacheerder met een goede reputatie een nieuw domein ontwikkelt dan is het belangrijk om samen te werken met je grootste kracht: de professional. Voor het nieuwe BVNG-domein Onderwijs zijn dat uiteraard onze docenten. Zonder hen geen onderwijs!

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer