BVNG Groningen

Vakgroep Onderwijs


Donderdag 21 november vond in de Havixhorst te Schiphorst de vakgroep Onderwijs plaats. Het onderwerp van deze avond was Digitale geletterdheid. Henk Orsel heeft ons meegenomen in de trends en ontwikkelingen van het hedendaagse en toekomstige onderwijs.

Digitale geletterdheid?
Kinderen van nu kunnen het zich waarschijnlijk niet voorstellen; een wereld zonder mobiele telefoon, tablet, Instagram, Facebook, Snapchat of Tiktok. De maatschappij wordt steeds digitaler, dit zal voor niemand nieuws zijn.
Het dringt de laatste jaren echter pas tot ons door hoe belangrijk het is dat onze kinderen over digitale kennis en vaardigheden beschikken. De kans is groot dat ze deze vaardigheden gedurende hun hele leven nog hard nodig hebben.

Het onderwijs moet op deze veranderende wereld aansluiten om onze kinderen klaar te stomen voor de toekomst. De vraag is echter hoever het onderwijs hiermee is en wat de mogelijkheden zijn.
Tijdens een informele avond heeft Henk Orsel ons meegenomen in deze digitale wereld en de mogelijkheden voor het onderwijs.
Belangrijke onderwerpen waren onder andere ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. Dit zijn allemaal onderwerpen die onderdeel zijn van het nieuwe curriculum (www.curriclum.nu), dat ingevoerd wordt in 2020/2021.

Het doel van de avond was onze leraren kennis bij te brengen, ICT te gebruiken als hulpmiddel tijdens de lessen en beter aan te sluiten bij de belevingswereld van de hedendaagse leerling.

Al met al was het een zeer geslaagde avond, waarbij we kennis hebben kunnen maken met diverse apps voor het gebruik in de les, een robot hebben geprogrammeerd en op de hoogte zijn gebracht van het nieuwe curriculum.

#BVNG #BVNGOnderwijs #Samenvooruit

 

 Overige Onderwijs Items16 dec

Vakgroep Onderwijs

Donderdag 21 november vond in de Havixhorst te Schiphorst de vakgroep Onderwijs plaats. Het onderwerp van deze avond was Digitale geletterdheid. Henk Orsel heeft ons meegenomen in de trends en ontwikkelingen van het hedendaagse en toekomstige onderwijs.

04 dec

Het Schoolvak Nederlands – de 33ste jaarlijkse conferentie

Op 22 en 23 november vond de 33ste conferentie van Het Schoolvak Nederlands (HSN) plaats in Zwolle. Voor de collega’s Nederlands en belangstellenden van BVNG een goede reden om onze zaterdag door te brengen in het gebouw van Windesheim.

02 okt

Eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs

Donderdag 26 september vond de eerste vakgroepbijeenkomst Onderwijs plaats. Na een heerlijke avondmaaltijd lieten we ons inspireren door onze collega Els Hardlooper (Eranthe – coaching en training), die ons middels een workshop liet ervaren hoe het is om als groep te werken aan positieve groepsvorming.

21 aug

Allereerste vakgroep voor domein Onderwijs

Het vakgebied Onderwijs dat Jasper van der Heijden, Ivan Velds en Jeroen Stoffels met verve op de BVNG kaart zetten, organiseert haar eerste vakgroep bijeenkomst op donderdag 26 september a.s.

01 mei

Bijeenkomst Onderwijs

Wanneer je als detacheerder met een goede reputatie een nieuw domein ontwikkelt dan is het belangrijk om samen te werken met je grootste kracht: de professional. Voor het nieuwe BVNG-domein Onderwijs zijn dat uiteraard onze docenten. Zonder hen geen onderwijs!

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer