BVNG Groningen

BVNG - Bureau Voor Noordelijke Gemeenten

Collega aan het woord, Maaike de Bresser


Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

Via Linkedin vroeg Thijs Boerkamp of het me wat leek om aan het werk te gaan via BVNG Zorg. Hier had ik nog nooit van gehoord. Thijs legde mij uit dat dit een detacheringsbureau is, met een kop koffie zou hij me graag meer willen vertellen. Dit heb ik aangenomen en ben in gesprek gegaan met Thijs en Linde. In dit gesprek vertelden ze dat je projecten van minimaal 2 maanden tot ongeveer een half jaar gaat doen. Je mag zelf aangeven wat je leuk vindt, bv intra- of extramuraal en wat je eventuele aanvullende wensen zijn. Hoewel het allemaal erg leuk klonk, wist ik nog niet helemaal zeker of ik dit wel wou. Na een tweede gesprek was ik overtuigd en heb ik mijn contract kunnen tekenen. 

De eerste opdracht was toevallig bij mijn oud werkgever en vond ik super leuk omdat ik allemaal oud-collega's weer zag. Ik zat in een leuk team en had het naar mijn zin. Deze opdracht zou een half jaar duren, maar hield na twee maanden weer op omdat mijn inzet niet meer nodig was. Dit vond ik natuurlijk heel jammer, maar ik was ook nieuwsgierig naar mijn volgende opdracht, want wat kwam er nu op mijn pad? Thijs belde mij al snel dat Lennard een nieuwe opdracht voor mij had. Hier werd ik, anders dan afgesproken, als uitzendkracht gezien. Hierdoor kreeg ik de overgebleven, vaak korte, diensten. Hierover is veel contact geweest met BVNG en de opdrachtgever. Toen het einde van het project in zicht kwam, wilde de opdrachtgever me wel graag houden, maar heb ik er zelf voor gekozen om voor een nieuwe klus te gaan. 

Momenteel ben ik bezig met mijn derde opdracht. Ik werk nu bij ZZWD te Dwingeloo. Het is een verpleeghuis, maar je werkt volgens thuiszorg routes. Zo zit ik in een route, waarbij ik ook voor één cliënt naar buiten moet, die afwisseling vind ik erg leuk. Ik word netjes ingeroosterd, er wordt rekening gehouden met mijn wensen en ook hier weer leuke collega’s.

Het valt mij op, dat je in eerste instantie vaak gezien wordt als uitzendkracht. Gelukkig zeg ik wat ik denk, dus zodra ik vertel wie ik ben en wat ik kom doen, verandert dit snel en word ik als volwaardig collega gezien. Ik vind het leuk om te merken dat ik tot nu toe in alle teams pas. Bij iedere opdracht ben ik gevraagd om bij de organisatie zelf te blijven, maar zoals het nu gaat via BVNG Zorg bevalt mij prima! Het is leuk en afwisselend om op deze manier te werken. Ook vind ik het super om te zien hoe het er in het ene huis aan toe gaat en hoe andere huizen dit doen. Overal is wel iets wat niet loopt en soms kun je dit verhelpen door te vertellen over jouw ervaring bij een ander huis.

Met Thijs heb ik goed contact en kan ik ook alles benoemen wat ik wel leuk of niet leuk vind. Doordat het contact zo regelmatig is, is de drempel laag en kun je goed overleggen met elkaar. Zo kan ik ook makkelijk aangeven als er iets totaal niet loopt en het fijne daaraan is dat zowel Thijs als Lennard hun best doen om het wel te laten lopen.

Ik heb geen spijt dat ik via BVNG Zorg ben gaan werken. Er wordt echt geluisterd naar je als werknemer en er worden leuke uitjes georganiseerd. Door e-learning kun je jezelf blijven scholen. Allemaal top geregeld! Mocht je dus een leuke baan zoeken, kom werken bij BVNG Zorg. Echt een aanrader!!Overige Zorg-collega Items15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer