BVNG Groningen

Collega aan het woord, Maaike de Bresser


Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

Via Linkedin vroeg Thijs Boerkamp of het me wat leek om aan het werk te gaan via BVNG Zorg. Hier had ik nog nooit van gehoord. Thijs legde mij uit dat dit een detacheringsbureau is, met een kop koffie zou hij me graag meer willen vertellen. Dit heb ik aangenomen en ben in gesprek gegaan met Thijs en Linde. In dit gesprek vertelden ze dat je projecten van minimaal 2 maanden tot ongeveer een half jaar gaat doen. Je mag zelf aangeven wat je leuk vindt, bv intra- of extramuraal en wat je eventuele aanvullende wensen zijn. Hoewel het allemaal erg leuk klonk, wist ik nog niet helemaal zeker of ik dit wel wou. Na een tweede gesprek was ik overtuigd en heb ik mijn contract kunnen tekenen. 

De eerste opdracht was toevallig bij mijn oud werkgever en vond ik super leuk omdat ik allemaal oud-collega's weer zag. Ik zat in een leuk team en had het naar mijn zin. Deze opdracht zou een half jaar duren, maar hield na twee maanden weer op omdat mijn inzet niet meer nodig was. Dit vond ik natuurlijk heel jammer, maar ik was ook nieuwsgierig naar mijn volgende opdracht, want wat kwam er nu op mijn pad? Thijs belde mij al snel dat Lennard een nieuwe opdracht voor mij had. Hier werd ik, anders dan afgesproken, als uitzendkracht gezien. Hierdoor kreeg ik de overgebleven, vaak korte, diensten. Hierover is veel contact geweest met BVNG en de opdrachtgever. Toen het einde van het project in zicht kwam, wilde de opdrachtgever me wel graag houden, maar heb ik er zelf voor gekozen om voor een nieuwe klus te gaan. 

Momenteel ben ik bezig met mijn derde opdracht. Ik werk nu bij ZZWD te Dwingeloo. Het is een verpleeghuis, maar je werkt volgens thuiszorg routes. Zo zit ik in een route, waarbij ik ook voor één cliënt naar buiten moet, die afwisseling vind ik erg leuk. Ik word netjes ingeroosterd, er wordt rekening gehouden met mijn wensen en ook hier weer leuke collega’s.

Het valt mij op, dat je in eerste instantie vaak gezien wordt als uitzendkracht. Gelukkig zeg ik wat ik denk, dus zodra ik vertel wie ik ben en wat ik kom doen, verandert dit snel en word ik als volwaardig collega gezien. Ik vind het leuk om te merken dat ik tot nu toe in alle teams pas. Bij iedere opdracht ben ik gevraagd om bij de organisatie zelf te blijven, maar zoals het nu gaat via BVNG Zorg bevalt mij prima! Het is leuk en afwisselend om op deze manier te werken. Ook vind ik het super om te zien hoe het er in het ene huis aan toe gaat en hoe andere huizen dit doen. Overal is wel iets wat niet loopt en soms kun je dit verhelpen door te vertellen over jouw ervaring bij een ander huis.

Met Thijs heb ik goed contact en kan ik ook alles benoemen wat ik wel leuk of niet leuk vind. Doordat het contact zo regelmatig is, is de drempel laag en kun je goed overleggen met elkaar. Zo kan ik ook makkelijk aangeven als er iets totaal niet loopt en het fijne daaraan is dat zowel Thijs als Lennard hun best doen om het wel te laten lopen.

Ik heb geen spijt dat ik via BVNG Zorg ben gaan werken. Er wordt echt geluisterd naar je als werknemer en er worden leuke uitjes georganiseerd. Door e-learning kun je jezelf blijven scholen. Allemaal top geregeld! Mocht je dus een leuke baan zoeken, kom werken bij BVNG Zorg. Echt een aanrader!!Overige Zorg-collega Items12 mei

Dag van de Zorg | Monique Visscher

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Monique (59) is via onze vestiging Groningen werkzaam als geregistreerd verpleegkundige en wordt momenteel gedetacheerd op een opdracht in Assen op de locatie van Interzorg.

12 mei

Dag van de Zorg | Marjolein uit de Bulten

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Marjolein werkt momenteel via onze vestiging Hoorn als verpleegkundige op de PV afdeling en is daar verantwoordelijk voor contact met de artsen, de fysio’s, de patiënten en alles wat om de cliënt heen staat.

22 apr

Collega aan het woord | Sharmila Soechiet

Sharmila Soechiet is een externe collega van Team zorg in Hoorn. Sharmila is door haar recruiter Merlin Swart benaderd om iets te schrijven over haar ervaringen, ambities en motivaties binnen haar werkveld. Lees haar ervaringen hieronder.

11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer