BVNG Groningen

Collega aan het woord: Donna Ketelaars


Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan. Van andere verpleegkundigen heb ik verschillende meningen en verhalen gehoord over de thuiszorg en ik dacht altijd dat het niet bij mij zou passen. Daar moet ik toch echt op terug komen!

Maandagochtend; mijn wekker gaat af, vandaag heb ik een ochtenddienst in team Noordwest. Voordat ik in de auto stap, bekijk in mijn route en lees ik de laatste rapportages van de cliënten. Gelukkig heb ik op deze route al een paar keer eerder gewerkt en weet ik precies welke zorg de cliënten nodig hebben. Ongeveer een kwartier voordat ik officieel moet beginnen, kom ik aan bij de eerste cliënt. Ik laat mijn collega’s weten dat ik ga beginnen en bel aan bij mevrouw. Deze cliënte verzorg ik vaak en voordat ik mevrouw ondersteun bij het douchen, drinken we samen een kopje thee. Nadat mevrouw is gedoucht, de ogen zijn gedruppeld en de dagzak van de katheter is aangekoppeld, stap ik in mijn auto en rapporteer de (eventuele) bijzonderheden. 

Bij de volgende cliënt bel ik aan; geen gehoor. Ik klop op het raam en kijk naar binnen. Het is nog donker. Deze meneer is beginnend dementerend en hoort nog maar weinig. Door de sleutelkluis (een kluis die bij de voordeur hangt met daarin de sleutel van de voordeur) kan ik naar binnen. Meneer zit op de bank, helemaal in het donker. Hij oogt verdrietig en vertelt in aanraking te zijn geweest met de politie. Bij het boodschappen doen had meneer nog artikelen in zijn rollatormandje liggen. Deze is hij vergeten af te rekenen met een winkelverbod als gevolg. Hij snapt niet hoe hij dit heeft kunnen laten gebeuren en maakt zich zorgen over zijn geestelijke gezondheid. Ik probeer hem gerust te stellen. Dit kan immers iedereen overkomen en dit gebeurde niet met voorbedachte rade. Tot slot vraag ik wat er vandaag op de planning staat; niets. Meneer heeft geen afleiding. Ik moest meteen denken aan tekenen. Dit is altijd één van zijn grootste hobby’s geweest maar door een tekort aan materialen was dit niet meer mogelijk. Wel heeft meneer een iPad waar hij graag gebruik van maakt. In het kort leg ik uit hoe het mogelijk is om op de iPad te tekenen. Terwijl ik even later de medicatie uitzet voor meneer maakt hij een tekening voor zijn kleinkinderen. Het is niet veel wat ik op zo’n moment kan betekenen. Toch heeft meneer een voorzichtige glimlach op zijn gezicht als ik de deur achter mij sluit, op weg naar de volgende cliënt.

Dit zijn maar twee kleine voorbeelden van hoe het er in de thuiszorg aan toe kan gaan. De zorg is zo divers: wondzorg, eenmalig katheteriseren, injecteren, stomazorg, maar ook begeleiding rondom medicatie, voeding of zorg bij de laatste levensdagen. Jong, oud, alles komt voorbij in de thuiszorg. Het contact met cliënten, de diversiteit van zorg en de zelfstandigheid vind ik fijn. Dit maakt het voor mij leerzaam en leuk, elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ik ben benieuwd naar mijn volgende opdracht. Waarschijnlijk zal ik weer net zo verrast zijn!  Overige Zorg-collega Items12 mei

Dag van de Zorg | Monique Visscher

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Monique (59) is via onze vestiging Groningen werkzaam als geregistreerd verpleegkundige en wordt momenteel gedetacheerd op een opdracht in Assen op de locatie van Interzorg.

12 mei

Dag van de Zorg | Marjolein uit de Bulten

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Marjolein werkt momenteel via onze vestiging Hoorn als verpleegkundige op de PV afdeling en is daar verantwoordelijk voor contact met de artsen, de fysio’s, de patiënten en alles wat om de cliënt heen staat.

22 apr

Collega aan het woord | Sharmila Soechiet

Sharmila Soechiet is een externe collega van Team zorg in Hoorn. Sharmila is door haar recruiter Merlin Swart benaderd om iets te schrijven over haar ervaringen, ambities en motivaties binnen haar werkveld. Lees haar ervaringen hieronder.

11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer