BVNG Groningen

Collega aan het woord | Gentry van der Heide


Detacheren kun je leren.

Omdat ik vaak schrijf over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan.

Nu “mijn” detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

Ik was al een hele tijd zoekende bij de werkgever waar ik begon in de zorg. Loyaliteit tot de max. voor het bedrijf waar ik mijn opleidingen en kennis heb gehaald. Al tijdens de laatste opleiding tot IG’er wist ik dat het niet genoeg was. Ik moest echt meer. Veel meer. Ik deed meerdere scholingen en solliciteerde intern naar een andere functie en opleiding.

Helaas bereikte ik 2 jaar geleden het plafond in deze organisatie. Diensten met mijn ogen dicht, ik kende iedereen. Van de huismeester, de schoonmaker, de dames van de linnenkamer en de directie. Doodsbang om vast te roesten en te veranderen in een “ja maar wij doen dit altijd zo” werkte ik op een heldhaftige middag mijn LinkedIn pagina bij. Al snel zag ik de detacheringsbureaus binnen stromen. Waar ik er in het begin nog niet veel interesse voelde, werd ik toch nieuwsgierig. Ik besloot op 2 gesprekken te gaan. Bij de eerste dacht ik, dat detacheren is niks. Onpersoonlijk invalwerk. Ik pas.

Bij het tweede gesprek liep ik binnen in een warm bad. Er is gekeken naar mijn wensen, extra kwaliteiten en naar mijn toekomst. Want ik was direct duidelijk, als ik “mijn huis” ga verlaten, moet je met een prachtig aanbod komen. En dat deed BVNG. Het was een sprong in het diepe, een nieuwe wereld vanuit mijn veilig gevonden plek.

Ik leerde in de eerste opdrachten mijn eigen kracht. Vermogen om snel te schakelen en leerde om te kunnen vertrouwen op mijn eigen kennis. Dit was voor mij, de best onzekere zuster een hele fijne bijkomstigheid.

Omdat er elke 3-9 maand een nieuwe plek is, zie ik elke opdracht als een leerschool. Ik neem van elke opdracht een stukje kennis mee. Of dit nou in het vakgebied is, of dat ik er weer een nieuwe “pet” bij heb. Ik ben dankbaar voor alles wat het bracht. Dankbaar dat ik niet meer onzeker ben richting mijn meer ervaren en oudere collega. Ik schuif nu rustig aan bij de tafel en weet precies wat ik kom brengen. Ik hang mijn jas op en ben klaar om te beginnen. En dat stukje is iets wat erg waardevol is! Ook blijf ik het een heel fijn idee vinden om wat achter te laten, kennis wat ik op doe te delen met andere collega’s. Als je pluspunten van alle plekken kan verzamelen kom je tot een prachtig resultaat!

En alleen daarom ben ik elke dag blij dat ik koos voor deze vorm van werken. Soms is het lastig om te wisselen, dan is de plek zo leuk dat ik niet weg wil. Maar soms is het einde van de opdracht een verademing. En juist dat, dat zorgt er voor dat ik aan sta en niet vastroest.

Een gouden tip voor iedereen die zichzelf wel eens heeft horen zeggen “we doen dit altijd zo”

Interesse?
Klik hier & wie weet wat “wij” voor jou kunnen doen! BVNGOverige Zorg-collega Items11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer