BVNG Groningen

Collega aan het woord | Sandra Beuker


Hallo allemaal, 

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Sandra Beuker en ik ben 29 jaar jong. Ik woon in Leeuwarden samen met mijn vriend, 2 katten en de vogels. 

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

BVNG biedt mij uitdaging in het werk en de mogelijkheid om verder te kunnen leren. Ik vind het een prettige werkgever, vooral vanwege de persoonlijke aandacht. Ze kennen je goed en vragen regelmatig hoe het gaat en of ze nog meer kunnen betekenen. De kleine dingen die doen het hem. 

Toen de corona crisis net begon werd er meteen aan ons gedacht en een kleinigheidje opgestuurd. Dit soort dingen hoor je niet bij grotere organisaties en dit wordt extra gewaardeerd. 

Mijn eerste opdracht was bij Zorggroep Sint Maarten, locatie Mariënbosch in Heerenveen. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en na dit gesprek ben ik daar begonnen voor 28 uur in de week. Ze hadden hard hulp nodig en het was een uitdagende opdracht. Er waren tekorten in de zorg en er stonden veel veranderingen aan te komen, maar ondanks dit was het een hele leuke ploeg aan collega's. Wij deden de zorg met elkaar. Ik draaide daar dag-, avond- en nachtdiensten, meestal op het zorgteam. Hier zitten bewoners met allerlei verschillende zorgbehoeftes. De één had wat meer zorg nodig dan de andere. In deze opdracht kwamen ook handelingen voor die ik nog niet zo vaak had gedaan. Hier hebben ze mij weer in bijgeschoold zodat ik weer volledig bekwaam was. 

De opdracht waar ik nu zit is bij Palet, locatie Nij Statelân in Menaldum. De zorg is hier een stuk rustiger dan op mijn vorige opdracht. Ik werk nu op afdeling 1. Hier wonen ongeveer 20 cliënten, waaronder ook echtparen. De zorg is dagelijks afwisselend en hier hoop ik me ook weer te kunnen bijscholen met Duodopa pomp. Ik kan mij snel aanpassen aan de manier waarop er gewerkt wordt. Op dit moment krijgen wij veel dingen erbij wat normaal gedaan wordt door de familie. Gelukkig komt er weer een lichtpuntje voor de bewoners en morgen zij vanaf volgende week weer 1 vaste bezoeker ontvangen. Na wekenlang niemand gezien te hebben van de familie. 

Vaak zie je hospitalisatie zowel bij bewoners als medewerkers. Dit wil je natuurlijk voorkomen en met een fris gezicht heb je weer even andere inkijk. Ik hoorde bij beide opdrachten dat ze het prettig met mij vinden werken en dat ik snel de werkzaamheden oppak. Dit is natuurlijk altijd fijn om te horen. Ik krijg vaak de vraag of ik niet wil blijven. Ik geef dan als antwoord dat ik het fijn vind om weer nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te leren kennen. Elke opdracht is weer een nieuwe uitdaging en waar je terecht komt weet je niet en dat maakt het zo leuk!

Ik hoop dat iedereen gezond blijft. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen.

Groetjes Sandra

 Overige Zorg-collega Items11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer