BVNG Groningen

Collega aan het woord | Sharmila Soechiet


Sharmila Soechiet is een externe collega van Team zorg in Hoorn. Sharmila is door haar recruiter Merlin Swart benaderd om iets te schrijven over haar ervaringen, ambities en motivaties binnen haar werkveld. Lees haar ervaringen hieronder.

Ik ben Sharmila Soechiet, 48 jaar, woonachtig in Hoorn. Samen met manlief, 3 kinderen (2 zoons en 1 dochter), een schoondochter en Mimi (poes) vormen we een gezin.

In 1999 ben ik gestart bij een groot zorgorganisatie in Hoorn. Bij deze organisatie heb 18 jaar diverse functies bekleed, van administratief medewerker, secretaresse en directiesecretaresse tot promotiemedewerker. Ik heb hier 18 jaar met veel werkplezier en passie op kantoor gewerkt, totdat een reorganisatie plaatsvond en wij een optie kregen tot omscholing. Altijd als ik op een zorglocatie kwam dacht ik bij mezelf “wat zou ik graag naast een bewoner op de werkvloer willen staan”. Zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte tijdens de reorganisatie mijn kans om het traject BBL-opleiding te volgen. Mijn werkplek was bij een kleinschalig wonen met dementie, hier heb ik ontzettend veel geleerd door vallen en opstaan. In 2018 slaagde ik als Verzorgende IG, kreeg een vast contract, maar ambieerde volledigheid van mijn kennis en kunde en wilde in het verlengde van mijn opleiding nog ervaring opdoen op het gebied van somatiek. Ik solliciteerde intern op een revalidatie afdeling en haalde hier mijn GRZ diploma. Ook hier heb ik veel geleerd over gesprekken voeren, ziektebeelden, klinische redeneren etc.

Rond de zomer van 2020 werd ik via LinkedIn benaderd door Merlin en er was direct een klik. Dat was nog wel een dingetje: na 20 jaar de stap nemen om over te gaan naar een ander organisatie, loslaten van je vast contract, collega’s en vertrouwde organisatie.

Na een paar goede gesprekken besloot ik toch uit mijn veilige comfortzone te stappen en de uitdaging aan te gaan. Op dit moment ben ik ruim een half jaar in dienst bij BVNG. Ik ben begonnen met een opdracht op een revalidatie afdeling. Momenteel ben ik werkzaam in de extramurale zorg/ VPT (volledig Pakket Thuis). 

Over mijn genomen besluit ben ik tevreden, BVNG is een goede werkgever met geduld en altijd een luisterend oor. Ik kijk er naar uit om nog vele leuke opdrachten voor BVNG te doen en hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen. Mijn collega’s van BVNG in de omgeving Hoorn hoop ik snel te mogen ontmoeten zodra dit mogelijk is. 

Groetjes, SharmilaOverige Zorg-collega Items12 mei

Dag van de Zorg | Monique Visscher

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Monique (59) is via onze vestiging Groningen werkzaam als geregistreerd verpleegkundige en wordt momenteel gedetacheerd op een opdracht in Assen op de locatie van Interzorg.

12 mei

Dag van de Zorg | Marjolein uit de Bulten

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Marjolein werkt momenteel via onze vestiging Hoorn als verpleegkundige op de PV afdeling en is daar verantwoordelijk voor contact met de artsen, de fysio’s, de patiënten en alles wat om de cliënt heen staat.

22 apr

Collega aan het woord | Sharmila Soechiet

Sharmila Soechiet is een externe collega van Team zorg in Hoorn. Sharmila is door haar recruiter Merlin Swart benaderd om iets te schrijven over haar ervaringen, ambities en motivaties binnen haar werkveld. Lees haar ervaringen hieronder.

11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer