BVNG Groningen

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!


Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie! Nadat ik mijn LinkedIn profiel had gewijzigd van ‘niet beschikbaar’ naar ‘aan het rondkijken’ kreeg ik in dezelfde week nog een mailtje van Thijs Boerkamp. Hij vroeg of ik misschien ooit van BVNG gehoord had of van detacheren in de zorg. Dit was een hele nieuwe wereld voor me, dus nader onderzoek waard en gewenst. Het mailtje sprak me al aan omdat het informeel geschreven was en ik het gevoel had dat deze persoon wel laagdrempelig zou zijn. Dat bleek inderdaad uit ons eerste telefoongesprek. Een erg leuk gesprek waardoor ik me gelijk op mijn gemak voelde. Ik was om.

De volgende stap was om tijdens een bakje koffie nader kennis te maken. Ook dit verliep erg goed. WE hebben een erg leuk gesprek gehad, waarin we besproken hebben wat BVNG mij te bieden had en of ik daarvoor voelde. Dat deed ik dus wel en zo was de zaak snel beklonken en kon ik mijn jaarcontract ondertekenen.

Het was wel een beetje spannend om op ‘projectbasis’ van de ene werkplek naar de andere te gaan, maar dit leek me ook een leuke uitdaging, dus ik maakte me niet druk, ik liet het op me af komen.

Mijn eerste opdracht was bij Visio de Brink in Vries. De doelgroep: mensen met een best zware vorm van autisme en een visuele beperking. Iets waar ik dus totaal niet mee bekend was met mijn ervaring alleen maar in de ouderenzorg. Maar wat een leuke uitdaging. In de 7 maanden dat ik daar heb gewerkt heb ik erg veel geleerd en wat staat dit leuk op mijn CV.
31 december heb ik mijn opdracht bij thuiszorg I care afgerond, ook een leuke opdracht, maar hier kon ik ook ontdekken dat thuiszorg niet echt wat voor mij is. Ik ben meer een teamspeler.
Sinds 1 januari 2020 dus opdracht nummer 3. De Hoprank in Peize. Dit bevalt me goed.

Wat ik leuk vind aan BVNG is dat alles bespreekbaar is. Toen ik ontdekte dat ik het solistisch werken in de thuiszorg toch niet zo heel leuk vind, hebben ze hun best gedaan een nieuwe opdracht voor mij te regelen ondanks dat het tijdens de feestdagen was. Ze luisteren dus naar me en doen er ook wat mee. Dat is erg fijn. Ik kan altijd bellen als ik een klankbord nodig heb. Thijs neemt regelmatig contact op met mij, om te informeren hoe het gaat en of ik nog ergens tegenaan loop. Dat waardeer ik erg.  Ook leer ik door de verschillende opdrachten veel over mezelf.
Er worden leuke vakgroepbijeenkomsten georganiseerd, met scholing waar je wat aan hebt en waar je je collega’s kunt ontmoeten Kortom, ik ben blij dat ik de stap heb gezet en dat Thijs mij benaderd heeft. Op 24 december heb ik mijn contract voor onbepaalde tijd mogen tekenen bij BVNG en ik heb de mogelijkheid de opleiding voor  verpleegkunde niveau 4 te  gaan doen via BVNG.  Dus op naar een leuke en uitdagende toekomst.

Hartelijke groet, Lucie

 Overige Zorg-collega Items12 mei

Dag van de Zorg | Monique Visscher

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Monique (59) is via onze vestiging Groningen werkzaam als geregistreerd verpleegkundige en wordt momenteel gedetacheerd op een opdracht in Assen op de locatie van Interzorg.

12 mei

Dag van de Zorg | Marjolein uit de Bulten

Vandaag, 12 mei, is het de Dag van de Zorg. Bij BVNG hebben wij de beste zorgcollega's! Maar wat vinden zij nou zo leuk aan hun werk in de zorg en waarom hebben zij voor BVNG gekozen? Marjolein werkt momenteel via onze vestiging Hoorn als verpleegkundige op de PV afdeling en is daar verantwoordelijk voor contact met de artsen, de fysio’s, de patiënten en alles wat om de cliënt heen staat.

22 apr

Collega aan het woord | Sharmila Soechiet

Sharmila Soechiet is een externe collega van Team zorg in Hoorn. Sharmila is door haar recruiter Merlin Swart benaderd om iets te schrijven over haar ervaringen, ambities en motivaties binnen haar werkveld. Lees haar ervaringen hieronder.

11 jun

Collega aan het woord | Gentry van der Heide

Detacheren kun je leren. Omdat ik vaak schrijf  over verschillende werkplekken heb ik meerdere keren de vraag gekregen waarom ik zo veel wissel van baan. Nu ''mijn'' detacheringsbureau actiever gaat worden op social media lijkt het mij het moment om eens te schrijven over wat detachering mij bracht in de zorg.

08 jun

Collega aan het woord | Sandra Beuker

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij BVNG Zorg. Vorig jaar juni zocht ik een andere baan omdat mijn contract niet verlengd kon worden. Binnen een dag na mijn sollicitatie werd ik benaderd door BVNG. Dezelfde week ben ik nog op gesprek geweest en dat klikte meteen goed! Ik zag het wel zitten om verschillende opdrachten te gaan doen in de zorg.

22 jan

Lucie Doornbos vertelt enthousiast haar verhaal!

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lucie Doornbos en sinds 1 februari 2019 werkzaam bij BVNG zorg.  Samen met mijn man en onze 2 katten wonen we inmiddels 10 jaar in Hoogkerk. Na een carrière van bijna 18 jaar als verzorgende IG en EVV bij dezelfde werkgever in de ouderenzorg leek het me leuk om eens te onderzoeken of het gras misschien ergens anders groener is. Dus tijd voor actie!

04 sep

Verpleegkundige Sandra van Wijk neemt na een leerzame en fijne werkperiode afscheid van BVNG

Afgelopen vrijdag hebben we samen met enkele collega's van 'het eerste uur' een borrel gedronken om Sandra te bedanken voor haar inzet bij BVNG Zorg. Als één van de eerste medewerkers van team Zorg heeft ze een ontzettend mooie bijdrage geleverd aan de kwaliteit. 

15 jul

BVNG Zorg is aan het verbreden!

Vorige week zijn wij een samenwerking aangegaan met Cisca: Begeleider B in de gehandicaptenzorg. Begeleider B? Ja, geen verpleegkundige of verzorgende IG-er, maar een begeleider met als achtergrond sociaal agogisch werk!

10 jul

Collega aan het woord, Maaike de Bresser

Hallo allemaal,

Ik ben Maaike de Bresser, 39 jaar. Ik heb een lieve vriend en 4 kinderen. Dochter van 11, zoon van 7 en een tweeling van 1 jaar. Ik werk al jaren in de zorg. Lange tijd heb ik gewerkt in de PG als coördinerend verzorgende. Door mijn scheiding ben ik verhuisd naar Assen en daar aan het werk gegaan, eerst op kleinschalig PG en later in de thuiszorg. 

18 jun

Collega aan het woord: Wilma van Kooten

Na 18 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden. Best eng, want ik wist wat ik had, wist wat ik kon, en wist wat ik kon verwachten.

07 feb

Collega aan het woord: Donna Ketelaars

Eind november ben ik als verpleegkundige begonnen met mijn eerste opdracht bij BVNG. Voor minimaal vier maanden zal ik gaan werken bij Icare, een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Voor mij ontzettend leerzaam. Binnen de thuiszorg heb ik nog niet eerder ervaring opgedaan.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer