BVNG Groningen

Internationale dag van het handenwassen


Vandaag, 15 oktober, is het de Internationale dag van het handenwassen. Een dag waarop de World Health Organization mensen overal ter wereld, maar met name in ontwikkelingslanden, bewust wil maken van het belang van handenwassen. Dit jaar richt het thema van Global Handwashing Day zich op het verband tussen handen wassen en voedsel. Hiermee vragen zij aandacht voor het wassen van de handen voor het eten, koken en voeden van anderen, maar ook voor het op een goede manier wassen van de handen.

Tijdens mijn eerste vakgroep Zorg, waar wij bijeen kwamen voor een reanimatietraining, stond ik met een aantal collega’s bij de toiletten mijn handen te wassen. Al snel werd duidelijk dat ik hiermee veel sneller klaar was dan mijn collega’s. Zij hebben zichzelf namelijk aangeleerd dit heel nauwkeurig te doen, wat van groot belang is in de zorg.

Ik kreeg van hen een hele instructie, namelijk;

  1. Wrijf je handpalmen tegen elkaar voor goede schuim
  2. Plaats je handpalm op de bovenkant van de andere en wrijf tussen de vingers
  3. Wrijf je vingertoppen goed tegen elkaar aan
  4. Draai je vingertoppen vervolgens in elkaar om ook je nagels goed te wassen
  5. Pak je duim vast in de vuist van de andere hand en draai deze heen en weer
  6. Vergeet tenslotte je polsen niet

Na een leerzame avond, waar ik naast het goed leren wassen van mijn handen, ook voor het eerst heb geoefend met reanimeren, reed ik samen met mijn collega Marleen de Bruin naar huis. Ik vertelde haar dat ik regelmatig gesprekken voer met verschillende zorgverleners, maar dat ik het soms lastig vind mij goed in te leven in het werk van onze collega’s. Marleen nodigde mij gelijk uit om eens een dienst met haar mee te lopen. Dit aanbod heb ik natuurlijk met beide (en schone) handen aangegrepen.

Tijdens wederom een leerzame dag, heb ik een filmpje gemaakt waarin ik Marleen een aantal vragen stel over haar ervaringen bij BVNG Zorg. Ben, of ken jij, een verzorgende IG, MBO- of HBO- verpleegkundige en ben je nieuwsgierig geworden naar het werken in de zorg via BVNG?  Neem dan contact op met een van de recruiters Zorg.

Syrina Westerbeek, recruiter Zorg BVNG Leeuwarden. 

Vestiging Leeuwarden      Syrina                                   058-5853793
Vestiging Zwolle                Bastiaan | Sharona            038-2022082
Vestiging Groningen         Linde | Thijs | Iris              050-2100184Overige Zorg-thema Items15 okt

Internationale dag van het handenwassen

Vandaag, 15 oktober, is het de Internationale dag van het handenwassen. Een dag waarop de World Health Organization mensen overal ter wereld, maar met name in ontwikkelingslanden, bewust wil maken van het belang van handenwassen. Hiermee vragen zij aandacht voor het wassen van de handen voor het eten, koken en voeden van anderen, maar ook voor het op een goede manier wassen van de handen.

23 sep

Week van het werkgeluk

23 tot en met 27 september is de week van het werkgeluk. Een week waarin we bij BVNG terugkijken op een geslaagd feest ter ere van ons 10-jarige jubileum. Echter, werkgeluk bestaat uit meer dan een leuk feest met collega’s. Werkdruk en zinvol werk zijn hier belangrijke pijlers voor, en laten deze dingen nou juist in het gedrang zijn gekomen binnen de zorg.

13 mei

Dag van de verpleging zondag 12 mei jl.

Een extra goede vrijdag was het voor Bastiaan Naberman en Frank Groenewegen. Om nog meer gevoel en ervaring te krijgen bij het werk wat onze zorgcollega’s uitvoeren hebben ze mee gelopen met collega Thea van der Wal. Thea is momenteel voor een opdrachtgever van BVNG Zorg actief in Genemuiden/Zwartsluis binnen de Thuiszorg.

13 mei

Dag van de verpleging zondag 12 mei 2019

Even niet hollen, maar stilstaan Afgelopen zondag was de dag van de verpleging, de dag waarop Florence Nightingale wordt herdacht. Natuurlijk ook een dag waarop we extra aandacht schenken aan onze collega’s in de Zorg.

11 mrt

Week van de Zorg & Welzijn 11 t/m 16 maart 2019

Deze week is het de week van de Zorg & Welzijn. Een week waarin de zorgorganisaties hun deuren openen, zodat men kan zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Daarnaast is het doel van deze week om meer aandacht te krijgen voor de zorgsector. Omdat ook wij een heleboel enthousiaste zorg collega’s in dienst hebben, kan BVNG deze week natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer