BVNG Groningen

Week van de Zorg & Welzijn 11 t/m 16 maart 2019


Deze week is het de week van de Zorg & Welzijn. Een week waarin de zorgorganisaties hun deuren openen, zodat men kan zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Daarnaast is het doel van deze week om meer aandacht te krijgen voor de zorgsector. Omdat ook wij een heleboel enthousiaste zorg collega’s in dienst hebben, kan BVNG deze week natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wij zijn trots op onze zorg collega’s en omdat zij zich elke dag inzetten in deze bijzondere sector, willen wij hen via deze weg in het zonnetje zetten.

Naast het verbeteren van het imago van de sector zorg & welzijn en het laten zien van de veelzijdigheid van de zorg is het belangrijk om mensen enthousiast te blijven maken om voor de zorg te kiezen. Daarbij denken we al snel aan jongeren die voor een opleiding richting de zorg kiezen maar laten we de herintreders en zij-instromers niet vergeten! Ook bij BVNG werken een paar van deze toppers. Wij zijn benieuwd wat onze collega’s Ilonka, Marja en Willemien heeft bewogen om voor de zorg te kiezen. Zij vertellen hieronder hoe zij dit hebben ervaren.

‘’Het geven van zorg is een waardevolle manier van contact hebben met je medemens. Misschien omdat je hen op kwetsbare momenten in hun leven tegenkomt. Dat je iets positiefs mag bijdragen op zo’n moment, geeft een gevoel van betekenis’’. Ilonka

‘’Ik heb op latere leeftijd voor de zorg gekozen. Toen ik eenmaal de beslissing genomen had om te gaan studeren, leken de volgende stappen vanzelf te gaan. Zoals college volgen en het vinden van stageplekken. Ik heb ervoor gekozen om me breed te oriënteren qua stages. Ik heb er veel aan gehad om overal te kunnen kijken, ook nu ik bij BVNG werk. Elke dag maak ik wel wat mee wat het de moeite waard maakt. Soms kom je in aanraking met verdriet en afscheid nemen. Er voor iemand kunnen zijn als het nodig is en daar ook echt de tijd voor nemen. Dan mag je door je professie even heel dicht bij iemand zijn, en dat beschouw ik nog steeds als een voorrecht en een eer.’’ Marja

‘’Het zorgen voor mensen, zoeken naar de juiste benadering en betekenisvol kunnen zijn voor anderen, geeft mij enorm veel voldoening. Je ziet mensen en hun omgeving op hele kwetsbare momenten en je hebt een rol met velen kanten. Praktische ondersteuning, kennis maar ook zeker 2 brede schouders die troost kunnen bieden. Als je mensen houvast kan geven in barre tijden, zorgt dat vaak voor mooie contacten. Die mooie contacten, ook al zijn ze voor mij ‘werk’, maken mijn werk zo mooi. Ik zou zeker iedereen die het gevoel heeft iets te willen bijdragen aan de zorg aanraden daar iets mee te doen. Kies voor je eigen weg en ga rondkijken in verschillende zorgsectoren.’’ WillemienOverige Zorg-thema Items15 okt

Internationale dag van het handenwassen

Vandaag, 15 oktober, is het de Internationale dag van het handenwassen. Een dag waarop de World Health Organization mensen overal ter wereld, maar met name in ontwikkelingslanden, bewust wil maken van het belang van handenwassen. Hiermee vragen zij aandacht voor het wassen van de handen voor het eten, koken en voeden van anderen, maar ook voor het op een goede manier wassen van de handen.

23 sep

Week van het werkgeluk

23 tot en met 27 september is de week van het werkgeluk. Een week waarin we bij BVNG terugkijken op een geslaagd feest ter ere van ons 10-jarige jubileum. Echter, werkgeluk bestaat uit meer dan een leuk feest met collega’s. Werkdruk en zinvol werk zijn hier belangrijke pijlers voor, en laten deze dingen nou juist in het gedrang zijn gekomen binnen de zorg.

13 mei

Dag van de verpleging zondag 12 mei jl.

Een extra goede vrijdag was het voor Bastiaan Naberman en Frank Groenewegen. Om nog meer gevoel en ervaring te krijgen bij het werk wat onze zorgcollega’s uitvoeren hebben ze mee gelopen met collega Thea van der Wal. Thea is momenteel voor een opdrachtgever van BVNG Zorg actief in Genemuiden/Zwartsluis binnen de Thuiszorg.

13 mei

Dag van de verpleging zondag 12 mei 2019

Even niet hollen, maar stilstaan Afgelopen zondag was de dag van de verpleging, de dag waarop Florence Nightingale wordt herdacht. Natuurlijk ook een dag waarop we extra aandacht schenken aan onze collega’s in de Zorg.

11 mrt

Week van de Zorg & Welzijn 11 t/m 16 maart 2019

Deze week is het de week van de Zorg & Welzijn. Een week waarin de zorgorganisaties hun deuren openen, zodat men kan zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Daarnaast is het doel van deze week om meer aandacht te krijgen voor de zorgsector. Omdat ook wij een heleboel enthousiaste zorg collega’s in dienst hebben, kan BVNG deze week natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer