BVNG Groningen

Terugblik | Vakgroep Zorg


Opnieuw wist Annetta van UMCG Ambulancezorg ons mee te nemen in een interessante training verpleegtechnisch handelen. Met wederom een grotere groep volgden we de training injecteren. Voorafgaand aan de training was er enige stress vanwege ontbrekende intramusculaire naalden, maar gelukkig reden er ambulancecollega's van Annetta in de buurt die nog extra materiaal langs konden brengen. 

Nadat Robbert iedereen heeft verwelkomd kon de training van start. In het eerste deel van de training werd er gesproken over het gebruik van handschoenen bij werken met medicatie. Hoewel iedereen weet dat het nodig is, levert het soms ook dilemma's op "mijn collega's dragen ze ook niet", of "het creëert meer afstand tot de cliënt". In het kader van je eigen veiligheid blijft het belangrijk, maar hoe pak je dit aan? 

Daarna werd er geoefend met verschillende manieren van injecteren, uiteraard mét handschoenen. Hoewel velen op voorhand dachten alles nog te weten, waren er toch wat momenten van nieuw inzicht en bleek het ook niet altijd even makkelijk te zijn. Uiteindelijk slaagde iedereen er in en is alle kennis weer up-to-date. 

Tussendoor hebben we genoten van een heerlijk diner, maar ook met volle buiken wist de trainer onze aandacht te houden. Afsluitend konden de liefhebbers nog oefenen met infuusprikken. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst op 10 oktober a.s., meer informatie hierover ontvangen jullie binnenkort.Overige Zorg-vakgroep Items29 jan

De eerste scholing van team Zorg in 2020 is een feit

De kop is eraf! De eerste scholing van team Zorg in 2020 is een feit. Vanaf dit jaar worden de trainingen per vestiging gegeven waardoor er met een kleinere groep meer verdieping gezocht kan worden. Op 20 januari beet vestiging Leeuwarden het spits af, later gevolgd door de collega's van Groningen en Zwolle. Collega Shawny uit Leeuwarden deelt haar ervaring:

04 dec

Zorgtopper behaalt een mijlpaal!

En dat verdient een bloemetje! Weten waarom?

22 okt

Vakgroep BVNG Zorg 15 & 16 oktober 2019

Op een luchtige manier wist Johan Brokken ons mee te nemen in een serieus onderwerp, de meldcode huiselijk geweld en ouderenmishandeling. Hij startte de training met een video waarin een man werd geïnterviewd. Deze man vertelde over zijn dementerende vrouw en de eerste keer dat hij haar sloeg, dat maakte gelijk de tongen los in de groep. Binnen no-time werden er tal van oplossingen aangedragen.

05 jul

Je zit goed met een borstklokje van BVNG!

Scholing, dat vinden we belangrijk bij BNVG. Naast de bijeenkomsten die we ieder kwartaal organiseren, kan je ook bijscholen op een moment dat voor jou goed uitkomt.

 

20 jun

Terugblik uitje vakgroep Zorg

TERUGBLIK VAKGROEP ZORG DOOR LUCIE DOORNBOS

Op 14 juni was het dan zover: het teamuitje van de vakgroep zorg. In de uitnodiging werd wat geheimzinnig gedaan over de inhoud van de dag, maar wel iets over een GPS tocht…..? Vol spanning gingen we dus op weg naar Molencatenpark de Agnietenberg in Zwolle.

 

28 mrt

Terugblik Vakgroep Zorg

Wat hebben we gelachen! Want waarom zou je een serieus onderwerp niet met een beetje humor kunnen benaderen? Voor de tweede keer organiseerden we samen met UMCG Ambulancezorg een reanimatietraining (BLS en AED) voor onze collega’s van team zorg. Blij verrast waren we dat Anetta weer voor de groep stond, zij is inmiddels toch wel ons vaste gezicht aan het worden. Samen met maar liefst vijf net zo enthousiaste collega’s verzorgde zij deze training voor het groeiende team BVNG zorg.&

04 jul

Terugblik | Vakgroep Zorg

Opnieuw wist Annetta van UMCG Ambulancezorg ons mee te nemen in een interessante training verpleegtechnisch handelen.

10 apr

Terugblik | Vakgroep Zorg

In samenwerking met UMCG ambulancezorg hebben we opnieuw een succesvolle vakgroepbijeenkomst Zorg kunnen neerzetten. Ontzettend leuk om te zien dat de vestigingen Groningen, Zwolle en Leeuwarden vertegenwoordigd worden en dat de groep daarmee steeds groter wordt.

13 sep

Vakgroep Zorg | Weerbaarheid en grenzen aangeven

Gisteren vond de tweede vakgroep van Zorg plaats.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer