BVNG Groningen

Terugblik uitje vakgroep Zorg


Op 14 juni was het dan zover: het teamuitje van de vakgroep zorg. In de uitnodiging werd wat geheimzinnig gedaan over de inhoud van de dag, maar wel iets over een GPS tocht…..? Vol spanning gingen we dus op weg naar Molencatenpark de Agnietenberg in Zwolle. 

Daar aangekomen werden we onthaald met koffie en een gebakje, waarna we onderverdeeld werden in teams. Vervolgens werden we naar het strandje bij de plas begeleid en daar werd  duidelijk wat we gingen doen.  De middag bestond uit een aantal spellen zoals boogschieten en het bouwen van de hoogste toren. Het werd wel even spannend toen we geblinddoekt een medeteamgenoot op een brancard moesten vervoeren. Vooral omdat het een parcours over het strandje en door het water was. Het leverde in ieder geval hilarische momenten op.

Tussendoor gingen we via GPS een soort van quiz doen. Rennen dus, want het moest zo snel mogelijk.  De antwoorden van de quiz hadden we nodig voor het eindspel. Dit bestond uit het ontgrendelen van een peddel voorde kano en een kanotocht op de plas. Linde, onze recruiter in Groningen is nog ‘te water geraakt’, erg grappig. 

Wat ik erg leuk vond aan deze vorm van tijd doorbrengen met elkaar is dat je weer allemaal nieuwe mensen leert kennen en ontdekt hoeveel leuke mensen er werken bij BVNG Zorg. Ook het belang van denken en werken in teamverband werd benadrukt door de spellen, wat zeker niet onbelangrijk is wanneer je in de zorg werkt.  De middag werd afgesloten met een barbecue. We hebben een erg leuke dag gehad, het weer was perfect, het eten was goed, evenals het gezelschap, dus kortom: Top!Overige Zorg-vakgroep Items29 jan

De eerste scholing van team Zorg in 2020 is een feit

De kop is eraf! De eerste scholing van team Zorg in 2020 is een feit. Vanaf dit jaar worden de trainingen per vestiging gegeven waardoor er met een kleinere groep meer verdieping gezocht kan worden. Op 20 januari beet vestiging Leeuwarden het spits af, later gevolgd door de collega's van Groningen en Zwolle. Collega Shawny uit Leeuwarden deelt haar ervaring:

04 dec

Zorgtopper behaalt een mijlpaal!

En dat verdient een bloemetje! Weten waarom?

22 okt

Vakgroep BVNG Zorg 15 & 16 oktober 2019

Op een luchtige manier wist Johan Brokken ons mee te nemen in een serieus onderwerp, de meldcode huiselijk geweld en ouderenmishandeling. Hij startte de training met een video waarin een man werd geïnterviewd. Deze man vertelde over zijn dementerende vrouw en de eerste keer dat hij haar sloeg, dat maakte gelijk de tongen los in de groep. Binnen no-time werden er tal van oplossingen aangedragen.

05 jul

Je zit goed met een borstklokje van BVNG!

Scholing, dat vinden we belangrijk bij BNVG. Naast de bijeenkomsten die we ieder kwartaal organiseren, kan je ook bijscholen op een moment dat voor jou goed uitkomt.

 

20 jun

Terugblik uitje vakgroep Zorg

TERUGBLIK VAKGROEP ZORG DOOR LUCIE DOORNBOS

Op 14 juni was het dan zover: het teamuitje van de vakgroep zorg. In de uitnodiging werd wat geheimzinnig gedaan over de inhoud van de dag, maar wel iets over een GPS tocht…..? Vol spanning gingen we dus op weg naar Molencatenpark de Agnietenberg in Zwolle.

 

28 mrt

Terugblik Vakgroep Zorg

Wat hebben we gelachen! Want waarom zou je een serieus onderwerp niet met een beetje humor kunnen benaderen? Voor de tweede keer organiseerden we samen met UMCG Ambulancezorg een reanimatietraining (BLS en AED) voor onze collega’s van team zorg. Blij verrast waren we dat Anetta weer voor de groep stond, zij is inmiddels toch wel ons vaste gezicht aan het worden. Samen met maar liefst vijf net zo enthousiaste collega’s verzorgde zij deze training voor het groeiende team BVNG zorg.&

04 jul

Terugblik | Vakgroep Zorg

Opnieuw wist Annetta van UMCG Ambulancezorg ons mee te nemen in een interessante training verpleegtechnisch handelen.

10 apr

Terugblik | Vakgroep Zorg

In samenwerking met UMCG ambulancezorg hebben we opnieuw een succesvolle vakgroepbijeenkomst Zorg kunnen neerzetten. Ontzettend leuk om te zien dat de vestigingen Groningen, Zwolle en Leeuwarden vertegenwoordigd worden en dat de groep daarmee steeds groter wordt.

13 sep

Vakgroep Zorg | Weerbaarheid en grenzen aangeven

Gisteren vond de tweede vakgroep van Zorg plaats.

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer