BVNG Groningen

BVNG - Vakgebied Omgeving


WABO-vergunningverleners, beleidsadviseurs RO, APV-vergunningverleners, omgevingsjuristen

Fysieke Leefomgeving


BVNG is dé samenwerkingspartner voor de publieke sector als het aankomt op advies, juridische ondersteuning en detachering binnen het vakgebied fysieke leefomgeving. 

Het vakgebied omgeving omvat alles rondom het fysieke domein: van bouwvergunning tot evenementenveiligheid en van bestemmingsplan tot juridische hulp bij bouwprojecten. BVNG voorziet gemeentes van juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij bestemmings- en omgevingsplannen. Een team van ervaren juristen in dienst van BVNG staat klaar om gemeenten bij te staan op dit gebied. Daarnaast levert BVNG advies bij strategische vraagstukken, zoals de implementatie van nieuwe wetgeving. BVNG voorziet gemeenten daarnaast van gedetacheerd personeel op het gebied van bijvoorbeeld Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Denk daarbij aan functies als WABO-vergunningverlener, APV-vergunningverlener, beleidsadviseur RO, handhavingsjurist of omgevingsjurist. 

Vakgroep

BVNG zorgt ervoor dat de collega’s altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied door middel van training, scholing en vakgroepen. Ook worden de collega’s voorbereid op de nieuwe Omgevingswet die ingaat in 2021.

Dit geeft collega's de gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen en competenties te verbeteren. Verdieping en verbreding van kennis staan hierin centraal. Ook behandelen de trainers diverse casussen zodat theorie en praktijk dichter tot elkaar komen en collega's een nog beter beeld krijgen van wat er speelt in hun vakgebied. Zowel op vakinhoudelijk vlak als op competentieniveau, hetgeen ook steeds belangrijker wordt. 

Nadere informatie? 
Voor nadere informatie of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met ons via welkom@bvng.nl

Detachering Advies

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer