BVNG Groningen

BVNG - Vakgebied Uitkeringsadministratie & Backoffice


Medewerker UA, Backoffice medewerker

Uitkeringsadministratie & Backoffice


Als financieel medewerkers uitkeringsadministratie houden we ons bezig met de administratie verwerking van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving. De systematiek van de uitkeringsberekening is ons speelveld. We verrekenen, herberekenen en stellen bruteringen op van terugvorderingen. Naast het berekenen, invoeren en betaalbaar stellen van uitkeringen hebben we ook kennis van de debiteurenadministratie, beslaglegging en de verantwoording aan het Rijk. Kortom, we zijn allround financieel professionals. We beheersen onder ander de systemen Suites voor het sociaal domein en Civsion.

Vakgroep

De vakgroep Uitkeringsadministratie (UA) & Backoffice is een ledenplatform binnen dit vakgebied. Binnen deze vakgroep staat het borgen van kwaliteit centraal. Door te investeren in een hoger kennisniveau is het doel om naast detacheren een advies partner van de overheid te worden. We willen opdrachtgevers nóg beter en breder als fullservice dienstverlener bedienen. Boven alles, deze vakgroep is er voor jou!

  • Creëren van een platvorm binnen ons vakgebied en verankeren van jouw beroepsprofiel
  • Weten bij wie je met ideeën/hulpvragen terecht kunt
  • Verdiepen en verbreden van jouw kennis en kunde en die van collega’s door kennisoverdracht/kruisbestuiving
  • Betrokkenheid en verbondenheid creëren onder de collega’s
  • Inspelen op actualiteiten binnen het vakgebied/markt
  • Voorbereid zijn op jouw rol als extern professional/opdracht
Detachering Advies

Vakgroepcoördinator UA – Patrick Metz  

Ik heb in de adviesbranche bij verschillende opdrachtgevers gewerkt. Hierdoor heb ik gemerkt dat ik flexibel ben, goed zelfstandig kan werken en in staat ben mezelf snel onderdeel te laten zijn van een team. Door de kortere perioden waarin ik bij een opdrachtgever werkte heb ik ontdekt dat ik in relatief korte tijd een goed en kwalitatief resultaat neer kan zetten. Het stimuleert mij om mensen te begeleiden, uit de dagen en ze mee te nemen in veranderingsprocessen wat met mijn enthousiaste houding erg goed lukt. Zolang iets binnen mijn bereik of mogelijkheden ligt zul je mij niet gauw horen zeggen dat ik iets niet kan. Problemen zijn er om opgelost te worden of bieden juist nieuwe mogelijkheden. 

De vakgroep UA is een hechte groep collega's die allen graag willen leren en zichzelf willen ontwikkelen. Vanuit mijn rol als vakgroepcoördinator organiseer ik vakgroepbijeenkomsten en ben ik sparringspartner voor mijn collega's. Mocht je meer informatie willen, kun je mij bereiken op patrick@bvng.nl