BVNG Groningen

BVNG - Vakgebied Wmo


Consulent Wmo, Beleidsmedewerker

Wmo


De actuele Wmo-wet zorgt voor constante dynamiek in gemeenteland. BVNG zorgt ervoor dat gemeentes kunnen inspringen op de laatste ontwikkelingen door vakinhoudelijk sterke collega’s te leveren. De collega’s van BVNG in het vakgebied Wmo zijn HBO en WO opgeleid. Naast WMO-consulenten zijn er ook financieel medewerkers en beleidsmedewerkers in dit vakgebied actief.

Vakgroep

BVNG werkt momenteel aan meer dan honderd opdrachten voor diverse gemeentes in het hele land. Omdat de wet- en regelgeving op het gebied van Wmo constant in beweging is besteedt BVNG veel tijd aan kennisontwikkeling van de collega’s. In de vakgroepen is uitgebreid ruimte voor theorie en komen verschillende onderwerpen aan de orde. Van het schrijven van een beschikking tot ondersteuning in hoe je helder en duidelijk een tekst schrijft.

Detachering Advies

Vakgroepcoördinator Wmo – Simone Kips 

Mijn naam is Simone Kips en ik werk sinds november 2016 als Wmo consulent bij BVNG. De rode draad in mijn loopbaan is: van Bestuurskunde naar Stuurkracht. Mensen in staat stellen naar hun eigen leven te kijken en deze vervolgens bij te sturen. Ditzelfde heb ik bij organisaties gedaan.

Het Wmo-beleidsterrein ligt in het verlengde van deze lijn. Zelfredzaamheid meer kracht bij zetten en compenseren daar waar nodig.

BVNG heeft mij gevraagd de rol van vakgroep coördinator op me te nemen. Een mooie uitdaging. Het sociale domein en daarmee het vakgebied Wmo verandert voortdurend. Kortom: er blijft veel te leren en kennis te delen. De vakgroep organiseert vakgroep inhoudelijke bijeenkomsten en wil stimuleren dat vakgroepleden elkaar weten te vinden om kennis en toepasbare oplossingen te delen. Mocht je hierover ideeën, tips of vragen over hebben dan hoor ik heel graag van je! Je kunt me mailen op simone.kips@bvng.nl 

Wanda Penris

BVNG gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer